SNØSKRED:  Et 100 meter langt snøskred har gått ned mot E39 i Romsdal. Spor er observert inn i skredet, men ikke ut. Kart: Google Maps
SNØSKRED: Et 100 meter langt snøskred har gått ned mot E39 i Romsdal. Spor er observert inn i skredet, men ikke ut. Kart: Google MapsVis mer

Stor leteaksjon etter snøras avblåst i Romsdal

Etter skredet ble bekreftet gammelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En snøskred har gått i Skorgedalen i Vestnes i Romsdal. Det ble først funnet både ski- og fotspor inn i skredet, men ikke ut. En stor leteaksjon etter mulig savnede personer ble satt i gang.

- Søket i skredet er avslutta, sier Jon Kåre Flo, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

- Mannskap fra skredgruppa har bekreftet at et skispor og et fotspor går over skredmassen, og at sporene er gamle. Vi har ikke hatt kontakt med personene som har gått over skredet, men vi er veldig fornøyd med at søket er avsluttet, sier Flo videre.

Luftambulansen og Sea King redningshelikopter har fløyet over skredområdet. Politiet søkte med overfaltesøk og med redningshunder etter mulige personer.

Ambulanse på stedet Redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge, Owe Frøland, opplyste om at Sea King redningshelikopter et ble sendt til området fra Florø. I tillegg ble Sunndalsøra skredgruppe satt i beredskap, og også vanlig ambulanse ble sendt stedet, sammen med personen som meldte skredet i 15-tida.

- Skredgruppe med lavinehunder fra Hovden flyplass er på vei. De ankommer i Sea King klokka 16.10, opplyser Jon Kåre Flo, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, til Dagbladet klokka 16.00.

Ifølge politiet anslås skredet å være 100 meter langt og 40 meter bredt. Det skal ha gått fra Sprovvassbotn og ned mot E39.