Stor leteaksjon etter ukjent ulykkessjåfør

Bilvrak funnet ved Bodø. Politiet: - Noen har blitt hardt skadd.

STORE SKADER: Politiet fant bilen, men ingen fører. Foto: Jonas Rasch
STORE SKADER: Politiet fant bilen, men ingen fører. Foto: Jonas RaschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Et Sea King redningshelikopter, politi med hunder og Røde Kors-mannskaper lette i formiddag etter at en ukjent bilsjåfør som fryktes alvorlig skadd etter en rundvelt og utforkjøring utenfor Bodø i natt.

Letaksjonen ble avsluttet like før 12 uten at det var funnet spor etter ulykkessjåføren eller eventuelle passasjerer.

- Vi vet ikke om det har vært flere i bilen, men både ambulansepersonalet og våre tjenestemenn som kom til stedet frykter at det kan være alvorlig personskade, selv om den eller de som var i bilen har kommet seg bort fra ulykkesstedet i første omgang, sier operasjonsleder Ulf Slettan i Salten politidistrikt til Dagbladet.

Bilen, en Toyota Hilux pickup, ble funnet i et friluftsområde ved Breiva en mils vei utenfor Bodø sentrum av sjåføren i en annen bil like før klokka 07 i morges.
Stjålet fra Dekkmann
- Bilen har kjørt av veien mot Soløyvatnet, rullet rundt, fått slått inn taket og landet oppe i en skråning. Begge airbagene er utløst, og det virker usannsynlig at noen kan ha kommet uskadd fra et slikt vrak, sier operasjonsleder Slettan.

Bilen tilhører et firma i Bodø, som hadde den på verkstedet hos Dekkmann i Bodø.
 Der ble bilen parkert utenfor verkstedet etter stengetid fredag.

- Ledelsen i firmaet kjenner ikke til at noen av deres ansatte har hentet bilen. Den er sannsynligvis stjålet, sier operasjonslederen i Salten politidistrikt.

Sjokktilstand
Politi og helsepersonell frykter at sjåføren og eventuelle andre i bilen kan ha kommet seg bort fra vraket i sjokktilstand og har segnet om i terrenget.

Verken legevakt eller sykehus har behandlet noen i natt som har vært involvert i en slik ulykke, etter det polititiet har fått sjekket.

Det er gode leteforhold i området med klarvær og lite vegetasjon så tidlig på våren