Stor leteaksjon igangsatt: Kvinne (65) savnet etter fjelltur

En 65 år gammel kvinne er meldt savnet etter en fjelltur på Voss tirsdag. Politiet har igangsatt en omfattende leteaksjon.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

Politiet fikk klokka 17.38 i kveld melding om at en 65 år gammel kvinne er savnet, etter at hun la ut på en fjelltur fra Smågiljane på Voss i dag tidlig.

Kvinnen la ut på turen alene med en hund, og er opplyst å være i god form. 65-åringen fortalte at hun skulle gå til Gråsidetoppen. Det var familien som kontaktet politiet, da de ikke hadde hørt noe fra henne på mange timer.

- De er bekymret for at noe kan ha skjedd henne, opplyser politiet i Vest politidistrikt.

Politiet meldte klokka 19.21 at en lokal politipatrulje, innsatsleder og politiets hundepatrulje snart var framme på oppmøtestedet Smågiljane. I tillegg er ti representanter fra Røde Kors og sju ekvipasjer fra Norske redningshunder på stedet. Politiet har også rekvirert et Sea-King redningshelikopter fra Florø.

Det meldes gode værforhold i området for øyeblikket.

- Vi har så langt ikke gjort noen funn. Sea King-helikopteret har søkt en god stund, uten at det har ført til noe. Vi har også fått inn noen tips som vi forsøker å sjekke ut, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Dagbladet.

- Dattera deltar i leteaksjonen

Det var kvinnens familie som varslet politiet om at 65-åringen ikke hadde kommet tilbake fra turen hun la ut på i morgentimene.

- Da vi fikk telefonen var familien allerede i gang med sin egen leteaksjon. Kvinnens datter hadde da begynt å gå opp i fjellheimen for å forsøke å finne henne, forteller Kolltveit.

Kvinnen, som har lokal tilhørighet, skal være ikledd en hvit turjakke og en blåfarget bukse. Hun er ifølge politiet i god form, og godt kjent i området.

- Hun gikk ut i morges. Turen skulle egentlig ta fem timer, så hun burde ha vært hjemme nå.

Sporer telefon

Politiet sporer kvinnens telefon, som er påslått, men har så langt ikke klart å komme i kontakt med henne.

- Vi har forsøkt å ringe, uten å få svar. I tillegg kuttet telefonen etter en stund. Vi har ikke lykkes med å få noe nøyaktig posisjon fra sporingen, opplyser politiet.

Onsdag formiddag skriver politiet på Twitter at flere frivillige har meldt seg til Voss lennsmannskontor for å delta i søket, men at de ikke har behov for flere frivillige nå.

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med Vest politidistrikt onsdag.

Dagbladet kommer tilbake med mer.