Janne Jemtland savnet i Brumunddal:

Stor leteaksjon rundt Janne Jemtlands bolig

Flere mannskaper fra Sivilforsvaret har tatt seg opp i området ved savnede Jemtlands bolig.

LETEAKSJON: Det letes fortsatt for fullt etter savnede Janne Jemtland. 27 personer fra Sivilforsvaret er i dag satt inn i søket. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LETEAKSJON: Det letes fortsatt for fullt etter savnede Janne Jemtland. 27 personer fra Sivilforsvaret er i dag satt inn i søket. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL/OSLO (Dagbladet): Søket etter savnede Janne Jemtland i Brumunddal pågår også i dag for fullt og nå leter et stort mannskap fra Sivilforsvaret rundt Jemtlands bolig.

Store mannskaper fra Sivilforsvaret ankom rundt klokka 11.00 i dag boligen til den savnende kvinnen. Området er der Jemtland sist ble observert.

Det er 27 personer fra Sivilforsvaret som deltar i søket og bidrar med telt, varme og lys.

Politiet gjør stadig tipsbaserte undersøkelser i aktuelle områder og at de fortsatt ønsker tips fra publikum.

I går var politihelikopteret i lufta over Brumunddal og gjorde søk, men uten resultat. Det er fortsatt ikke gjort funn av betydning etter blodfunn forrige torsdag og på lørdag.

Også i går ble søket sentrert i terrenget rundt Jemtlands bolig en drøy mil fra Brumunddal sentrum, der blodsporene ble funnet.

Sperret av

I dag pågår det også et stort søk i terrenget. I morgentimene i dag har flere patruljebiler tatt seg fram og tilbake til eiendommen.

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Like etter klokka elleve torsdag tok imidlertid store mannskaper fra Sivilforsvaret seg til eiendommen. Åtte biler tok seg opp, og fleste av bilene hadde flere personer fra Sivilforsvaret om bord. Mannskapene fra sivilforsvaret har med seg spader og andre redskaper for å gjøre søk i snøen.

Den private veien opp til boligområde er sperret av for pressen med en radius på over en kilometer.

- Har det svært tungt

Politiet har blant annet sperret av området for å skåne de nærmeste og av taktiske hensyn.

Ida Andenæs i Advokatfirmaet Elden ble i går oppnevnt som familiens bistandsadvokat.

LETER: Politiet leter stadig etter savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LETER: Politiet leter stadig etter savnede Janne Jemtland. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har pratet med dem. De har det svært tungt og håper etterforskningen gir noe svar på hva som har skjedd med Janne, sier Andenæs til Dagbladet.

Hun sier familien jevnlig blir oppdatert på status i saken av politiet.

Savnet i 13 døgn

Janne Jemtlands forsvinning har rystet hele Brumunddal. I 13 døgn har 36-åringen vært savnet, og politiet utelater ingenting i forsvinningsmysteriet.

Sivilforsvaret har tidligere gått manngard på jorder og langs veiene i nærheten av der blodsporene ble funnet i Brumunddal.

De siste dagene er det ikke gjort noen funn av betydning. Det på tross av meget omfattende søk med hunder, politihelikopter, snøscootere og store mannskaper på bakken.

Politiets hovedteori er at det har tilstøtt tobarnsmora noe, blant annet basert på de to blodsporene de har funnet halvannen kilometer fra hverandre i nærheten av Brumunddal sentrum.

Politiet har tidligere sagt at vinterværet vanskeliggjør søket. Onsdag var det 15 minusgrader i Brumunddal, og mye snø har falt i vinter. I dag er det imidlertid mildere med tre-fire minusgrader og gråvær i hedmarksbyen.

Få funn

Politiet har de siste dagene ikke gjort noen funn av betydning i søket etter savnede Janne Jemtland (36) i Brumunddal.

I dgår ble leteaksjonen etter kvinnen som har vært savnet i over 13 døgn intensivert på nytt. Politihelikopter, snøscootere og firehjulinger på belter samt tre politihundepatruljer har lett etter kvinnen i et område med radius på over en mil.