Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor leteaksjon: To savnet etter vannscootertur

Redningsskøyta har funnet vannscooteren som to menn i 30-årene brukte mellom Kråkerøy og Vesterøy på Hvaler fredag kveld.

- Søket etter de to savnede personene fortsetter, opplyser Øst politidistrikt klokka 5.28 lørdag morgen.

Ved 05.40-tiden forteller operasjonsleder Karianne Knutsen til Dagbladet at hun ikke kan gi ytterligere detaljer om vannscooteren som ble funnet en times tid i forveien.

Vannscooteren var havarert og lå med kjølen opp, ifølge NTB.

- Vi jobber med håp om å fortsatt finne dem i live, sier Knutsen.

- Vi søker fortsatt etter de to savnede. Vi er i gang med søk med to redningsskøyter, i tillegg til en båt fra Røde Kors og en politibåt. Vi håper fortsatt på gode resultater, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Vincent Roos, til Dagbladet klokka 06.20.

I tillegg har et Sea King-helikopter søkt i området mellom 02.30 og 05 i natt.

Det har vært utfordrende værforhold i natt, men redningslederen forteller at været har blitt bedre nå, og at det ligger an til å bli enda bedre utover dagen.

- Spesielt med tanke på dagslys. Det blir bedre søkeforhold, sier han.

Det var i 19-tiden fredag kveld at de to mennene i 30-årene sist ble sett. De er savnet etter en vannscootertur på Hvaler.

Natt til lørdag ble det igangsatt en større leteaksjon etter de to mennene.

- Meldingen om at de var savnet kom ved 21.30-tiden, sa vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i natt.

Han fortalte at de to mennene skulle til en hytte i området fredag kveld, men de dukket aldri opp som avtalt.

- Vi har drevet mobilsporing, og leteområdet er foreløpig snevret inn til området mellom Kråkerøy og Vesterøy, sa Walle.

Politihelikopteret kunne ikke settes inn på grunn av været, skrev NTB i natt.

- Det er for dårlige værforhold for politihelikopteret i natt. Det har blåst en del i kveld, mye nedbør og høye bølger, men det har roet seg litt nå, sa operasjonsleder Knutsen til NTB.

Pårørende er varslet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!