Nesten ingen menn påmeldt LDOs årskonferanse:

Stor likestillingskonferanse:
12 av 170 er menn

På konferansen skal norske samfunnstopper diskutere hvordan man skal få flere innvandrerkvinner inn i arbeidslivet. Det er bare ett problem...

KVINNEDOMINERT: De aller fleste av tilhørerne til Hanne Bjurstrøms innledende tale onsdag er kvinner. Foto: Torun Støbakk/Dagbladet.
KVINNEDOMINERT: De aller fleste av tilhørerne til Hanne Bjurstrøms innledende tale onsdag er kvinner. Foto: Torun Støbakk/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bildet er tatt på likestillings- og diskrimineringsombudets årskonferanse, som ble åpnet av statsråd Anniken Hauglie (H) på Sentralen i Oslo torsdag.

Der er en sal full av kvinner samlet for å diskutere hvordan kvinner med innvandrerbakgrunn kan komme seg inn i arbeidslivet i større grad.

Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) er det bare 12 menn blant de 170 påmeldte til konferansen, hvor både arbeidsminister Hauglie, likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og flere forskere og interessegrupper skal tale.

- Stor utfordring

- Vi har ganske mange mannlige innledere, noe som betyr at det er veldig mange menn som forsker på tematikken, men det er en helt riktig observasjon og en stor utfordring at det er kvinner som er opptatt av likestilling, sier Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm, tidligere arbeidsminister for Arbeiderpartiet.

Hun understreker at det er mange menn som er opptatt av temaer som omsorg og likestilling, men sier særlig innvandrermenn er vanskelig å mobilisere til denne typen konferanser.

- Veldig synd

Det er spesielt dem man burde hatt på på konferansen torsdag, mener Bjurstrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.