Stor medieoppmerksomhet i Bulgaria

RUSE: Bulgarske medier vier stor oppmerksomhet til asylsøkernes problemer i Norge. Ambassadør Arnt Rindal bruker mediene for å gi informasjon om det norske regelverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rindal regner med at hans informasjonsjobb i Bulgaria vil være avsluttet i løpet av fredagen, og at han kan dra tilbake lørdag morgen.

Rindal er norsk ambassadør i Romania, og dro til Bulgaria torsdag sammen med seniorrådgiver Hilde Nordby i Utlendingsdirektoratet.

Reduseres

Rindal kjenner ikke til om det er gått flere busser med bulgarere til Norge fredag. Torsdag var det én som snudde.

- Vi deltok på en pressekonferanse i Sofia torsdag og en i Ruse fredag. Hvert sted var det et 20-talls journalister som var opptatt av denne saken. Den er relativt høyprofilert i bulgarske medier, og vi håper den informasjonen vi gir blir gjengitt i reportasjene og når ut til dem som behøver den, sier Rindal til NTB.

De norske representantene har også snakket med det bulgarske innenriksdepartementet i Sofia og lokale myndigheter i Ruse, samt ulike organisasjoner, deriblant minoritetsorganisasjoner.

Blir lurt

Ifølge bulgarske myndigheter har de fleste bulgarere god informasjon om at det ikke er lett å få asyl og oppholdstillatelse i Norge.

- Men det er noen som ikke vet det, og som blir lurt, og det er i første rekke dem vi må forsøke å nå. Vurderingen er at det beste middelet for å nå dem, er TV, og det har vært både fjernsyns- og radiojournalister med på disse pressekonferansene. Vi har også gitt individuelle intervjuer, sier Rindal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer