Stor mobilisering til Attacs stiftelse

Rundt 1.500 mennesker møtte fram for å overvære stiftelsesmøtet av Attac Norge i Folkets Hus i Oslo torsdag. Stemningen var spent i de ulike fraksjonene før møtet tok til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det knytter seg stor spenning til valget av styre, men uenighet om organisasjonens standpunkt til EU er saken som truer norske Attac med splittelse. Formannskandidaten vil at organisasjonen skal forplikte seg til ikke å velge side i EU-striden, mens unionens mest ihuga motstandere vil holde døra på gløtt.

Trolig er organisasjonens største fiende den interne uenigheten blant globaliseringsmotstanderne.

- Jeg har fått med meg at enkelte tviler på om så mange mennesker fra vidt forskjellige miljøer kan arbeide sammen. Det gjør ikke jeg. Jeg er tvert imot svært optimistisk med hensyn til hvordan arbeidet vil utvikle seg, sier riktignok tidligere generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Halle Jørn Hansen, i forkant av stiftelsesmøtet.

.

Han forventer en politisk festkveld. Aftenposten skriver i dag at Hansen truer med å trekke seg fra formansskandidaturet om EU-motstandere velter kompromisset som ble utarbeidet før dagens møte. Hansen er én av tre personer som er innstilt av et interimsstyre til å lede Attac Norge.

Utover kvelden ventes det hete debatter både om politikk og styrets sammensetning. Disse diskusjonene vil vise om det er hold i vedtektene til Attac Norge, der det heter at organisasjonen skal favne bredt og være partipolitisk uavhengig.

(Dagbladet.no, NTB)