Stor motvilje under «supermandag»: - Vi er redd for å miste tjenester

Det ble flest nei, men også noen ja under mandagens sammenslåingsrunde.

96 PROSENT VIL STÅ ALENE I Modalen kommune er ikke folket interessert i å slå seg sammen med andre. Her ser man Steinslandstølen i Steinslandsdalen. 
Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB Scanpix
96 PROSENT VIL STÅ ALENE I Modalen kommune er ikke folket interessert i å slå seg sammen med andre. Her ser man Steinslandstølen i Steinslandsdalen. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag var det klart for en ny runde med folkeavstemninger om kommunesammenslåing. Det ble flest nei, men også noen ja.

Kommunereformen innebærer omfattende sammenslåinger av dagens 428 kommuner innen 2017. Men mange kommuner var i forrige «supermandag» motvillige.

Det var også flere denne mandagen, da 31 kommuner i en rekke fylker avholdt rådgivende folkeavstemninger.

- Vi blir overkjørt Innbyggerne i Hattfjelldal kommune på Helgeland i Nordland var absolutt ikke med på noen sammenslåing, verken med Grane kommune, Vefsn kommune eller Hemnes kommune.

55,8 prosent av de 1185 stemmeberettigede i kommunen stemte. Hele 90,4 prosent (584) stemte nei, mens bare 8,6 prosent (57 personer) stemte for storkommune.

Ordfører i kommunen, Harald Lie (Ap), var ikke overrasket over resultatet.

- Det er lange avstander mellom kommunene og vi føler oss ganske overkjørt i mange prosesser som foregår politisk. Ved sammenslåing og sentralisering frykter vi at en god del velferdstjenester blir reduserte. Disse kjemper vi for å beholde lokalt, sier Lie til Dagbladet, som forteller at kommunen også kjemper for å beholde et senter for fjernundervisning i samisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer