Stor narko-økning utenfor Oslo

Antall narkosaker har økt med nærmere 30 prosent de to siste årene, ifølge Kripos. Veksten er størst utenfor Oslo. Det blir stadig vanskeligere for tollvesenet å stoppe narkosmuglerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbredelsen av en del stofftyper har skutt voldsomt i været og 1999 kan bli et nytt rekordår, sier Tormod Bønes, leder av kjemisk avdeling ved Kriminalpolitisentralen til Aftenposten.

For ecstasy er fjorårets rekord slått forlengst, både i antall beslag og antall tabletter. Det er heller aldri blitt tatt så store mengder heroin i Norge som i år.

Mens beslagstallene for heroin har stupt med hele 30 prosent i Oslo hittil i år, opplever distrikter som Telemark, Stavanger, Bergen og Bodø en klar stigning.

Sjef for kontrollavdelingen i Tollvesenet, Tom Erik Grannes, sier at oppgaven med å finne smuglervarer blir stadig mer krevende for tollerne.

Så langt i år har tollerne tatt 91 prosent mindre marihuana, 87 prosent mindre amfetamin, 46 prosent mindre hasj og 39 prosent mindre heroin sammenliknet med i fjor. Bare beslagene av kokain og ecstasy har økt.

(NTB)