Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor nynazistmarsj i Dresden

Tusener i voldsomme gatekamper.

 OPPTØYER:  Flere tusen samlet seg i Dresden lørdag. EPA/HENDRIK SCHMIDT
OPPTØYER: Flere tusen samlet seg i Dresden lørdag. EPA/HENDRIK SCHMIDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 2500 nynazister fra hele Europa tok lørdag til gatene i den tyske byen Dresden. Samtidig rykket omtrent like mange motdemonstranter ut, og det kom til flere sammenstøt mellom grupperingene, skriver Bild.

Politiet stilte også mannsterke opp, og fikk avbrutt marsjen før den nådde målet sitt, som var plassen foran sentralstasjonen i byen.

Men det skjedde ikke på fredelig vis. Bild melder om voldsomme gatekamper i byen, som ble teppebombet under andre verdenskrig. Demonstrantene skal ha kastet steiner, flasker og skutt fyrverkeri mot politiet. De skal også ha satt opp brennende veisperringer.

Vannkanoner og tåregass Politiet svarte med vannkanoner og tåregass mot demonstrantene, og Dresden sentrum ble liggende under en sky av tåregass. Det meldes om flere skadde personer i forbindelse med sammenstøtene.

I mellomtiden forflyttet en gruppe på om lag 1200 nynazister seg til bydelen Dresden-Plauen, der de havnet i konfrontasjoner med rundt 700 mottdemonstranter.

- Ikke dra inn til sentrum i dag, er oppfordringen Carsten Veil i det føderale politiet kommer med til borgerne i området.

Markerte Dresden-bombingen Nynazistene hadde fått tillatelse til å demonstrere på tre forskjellige steder i Dresden lørdag. Motdemonstrantene, med stor støtte fra fagforeninger, politiske partier og menneskerettsgrupper, var i byen for å forsøke å stoppe markeringene.

Den årlige marsjen er en av de største samlingene av høyreekstreme i Europa. Den blir arrangert i februar for å markere den svært dødelige allierte bombingen av Dresden da krigen gikk mot slutten. Britiske og amerikanske bomberaid i midten av februar 1945 satte hele byen i brann og ødela byens historiske sentrum.

En myndighetsgranskning kom i 2008 fram til at brannbombene tok opp mot 25 000 liv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media