Stor økning i antall voldtekter

Så langt er det anmeldt 40 flere voldtekter enn i fjor, skriver Dagsavisen. Politiet tror det kan ha sammenheng med at voldtektsofre har fått økt tillit til politi og domstoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo har det vært en økning på 18 voldtektsanmeldelser i forhold til samme tid i fjor, og antall anmeldte voldtektsforsøk er nesten doblet. Også Drammen, Bodø, Tromsø, Trondheim og Kristiansand har opplevd en økning i antall anmeldelser, mens Stavanger og Bergen melder om en liten nedgang i tallene.

Politiinspektør Gunnar Larsen ved vold-, ran-, og sedelighetsseksseksjonen i Oslo politidistrikt, tror ikke årsaken til økningen behøver bety at flere blir voldtatt, men mener at flere kan ha fått økt tillit til politi og domstoler. Larsen tror allikevel på store mørketall, og oppfordrer voldtatte til å anmelde overgrepene. - Ved gjentatte voldtekter i et område har ikke politiet mulighet til å sette inn mottiltak hvis vi ikke får melding om det. Oppklaring av voldtekt er er forebyggende i seg sjøl, men vi er avhengig av medvirkning fra ofrene, sier politiinspektør Larsen til Dagsavisen.