LEKKER RÅOLJE: Tankskipet Eagle Otome kolliderte lørdag med en lekter i havna i Port Arthur på USAs sørkyst, rundt 160 kilometer øst for storbyen Houston i delstaten Texas. Ingen mennesker kom til skade, men store mengder råolje rant ut fra tankeren. Den amerikanske kystvakten har lagt ut rundt 1.200 meter lenser for å hindre at oljen sprer seg og gjør stor skade på miljøet. Foto: REUTERS / USAs kystvakt / SCANPIX
LEKKER RÅOLJE: Tankskipet Eagle Otome kolliderte lørdag med en lekter i havna i Port Arthur på USAs sørkyst, rundt 160 kilometer øst for storbyen Houston i delstaten Texas. Ingen mennesker kom til skade, men store mengder råolje rant ut fra tankeren. Den amerikanske kystvakten har lagt ut rundt 1.200 meter lenser for å hindre at oljen sprer seg og gjør stor skade på miljøet. Foto: REUTERS / USAs kystvakt / SCANPIX Vis mer

Stor oljelekkasje etter skipskollisjon i USA

Ingen skadd, men folk som bor rundt havna der sammenstøtet skjedde, måtte evakueres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Store mengder råolje har lekket ut etter en kollisjon mellom et tankskip og to lektere utenfor sørkysten av USA. Ingen mennesker er skadd, men folk som bor rundt havna der sammenstøtet skjedde, måtte evakueres.

Om lag 15.000 tonn olje kan ha strømmet ut av tankeren Eagle Otome, etter at den støtte sammen med de to lekterne som ble slept av en taubåt.

Den amerikanske kystvakten har lagt ut rundt 1.200 meter lenser for å holde utslippet i sjakk, melder CNN.

Kollisjonen skjedde lørdag i havna i Port Arthur rundt 160 kilometer øst for storbyen Houston, het det på den amerikanske fjernsynskanalens nettsider søndag.

- Det er nesten ikke strøm i vannet i området, så oljen sprer seg ikke, sier en amerikansk tjenestemann.

Havnen i Port Arthur er stort sett omgitt av industriområder. Men ifølge kaptein John J. Plunkett i USAs kystvakt fins det sårbare våtmarker et stykke lenger unna stedet der oljen rant ut, og det er derfor viktig at oljesølet kommer under kontroll.

Den største oljelekkasjen i USAs historie inntraff i 1989, da supertankeren Exxon Valdez gikk på grunn utenfor kysten av Alaska. Den gang rant over 33.000 tonn råolje ut og gjorde omfattende skader på miljøet.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer