Stor oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs var den børsen i Europa som steg mest i dag. Totalindeksen på Oslo Børs steg med 5 prosent og endte på 873,01 poeng ved stengetid klokken 16.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oslo Børs er den børsen i Europa som har gjort det best, når vi sammenligner på stengetidspunktet. London gikk opp 1,3 prosent, Frankfurt 1,5 prosent og Stockholm steg med 2,3 prosent, sier informasjonskonsulent Inge Andreas Myhrvold ved Oslo Børs til NTB.

Børsene i Europa fikk seg et godt løft etter at den amerikanske sentralbanken hadde satt ned renten med 0,25 prosent i går, noe som direkte førte til kursoppgang i New York.

- Dessuten har USA bestemt seg for å gi en god slump penger til det internasjonale pengefondet (IMF) og det blir stadig større tro på utviklingen i Japan, sier Myhrvold.

Den norske kronen styrket seg i dag etter at Norges Bank gjorde det klart at de vil gå inn med støttekjøp for å forsvare valutakursen. Ved stengetid på børsen fredag ble den norske kronen notert til 112,63 mot ecu-indeksen (jo lavere tall, dess sterkere krone) - mot over 115 mot ecu-indeksen i morges.

(NTB)