Stor oversikt: Slik gikk kommunevalget

Kan bli maktskifte i mange av de største byene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Dagbladets sider kan du se oversikten over resultatet i din kommune.

(Dagbladet): For de som ikke allerede hadde forhåndsstemt, var den store dagen for å avgi sin kommunevalgstemme i går. Klokka 04 i natt var stemmene i de fleste byene ferdigtalt, og kun små endringer gjenstår.

Slik gikk det:

*De to vinnerne av valget er Arbeiderpartiet og Miljøpartiet de Grønne. *Av de tolv lokale listene som gikk mest fram, var ti av disse Senterpartiet-lister.*Miljøpartiet de Grønne gikk mest fram i valget, med 4,2 prosent av alle stemmene. Det ble en brakseier for partiet, som går fram 3,4 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. I Oslo går de fram hele 5,7 prosentpoeng. *Valgets taper sammenlignet med forrige kommunevalg, ble Høyre.

ØSTLANDET: *Dårlige resultater for Høyre gjør at det i Oslo nå kan bli maktskifte etter 18 år med borgerlig styre. Arbeiderpartiet stakk av med seieren, og fikk Miljøpartiet de Grønne - som kan havne på vippen - med seg på laget.  *Ap ble storvinneren i Østfold. *Ap stakk også av med seieren i Vestfold med 32 prosent av stemmene, med Høyre på andreplass - med 29,6 prosent av stemmene. *I Akershus er Høyre vinneren med 31,8 prosent av stemmene. Ap ligger rett bak, med 30 prosent av stemmene. *I Buskerud ble Arbeiderpartiet den store vinneren, med 31,4 prosent av stemmene. Rett bak ligger Høyre, med 29,6 prosent. *I Hedmark ble Arbeiderpartiet storvinneren med 41,9 prosent av stemmene. Bak Ap ligger Sp med 15,1 prosent. *I Telemark vant også Arbeiderpartiet, med 35,7 prosent av stemmene. Høyre fikk 15,6 prosent av stemmene i Telemark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer