Vaksinering

Stor pågang: - God stemning

Oslo kommune opplever at innbyggerne ønsker å ta vaksinen i jula. - Folk er glade når de får muligheten, sier vaksinekoordinator Tina Arnesen.

GLADE: Vaksinekoordinator i Oslo, Tina Arnesen, forteller at det er god stemning på vaksinesentrene i Oslo i dagene før jul. Foto: Heiko Junge / NTB
GLADE: Vaksinekoordinator i Oslo, Tina Arnesen, forteller at det er god stemning på vaksinesentrene i Oslo i dagene før jul. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hittil har mer enn 1,3 millioner nordmenn fått tredje dose med coronavaksinen. Det er ikke nok til å få kontroll på den ventede smittebølgen av omikron, mener FHI. Regjeringen har nå bestemt at alle over 18 år skal få tilbud om en oppfriskningsdose innen utgangen av februar neste år.

FHI-overlege Preben Aavitsland forteller til Dagbladet at flere kommuner melder om avbestillinger av vaksinetimer i forkant av jul.

På vaksinesentrene i Oslo er det derimot god stemning.

- Folk er glade

Tina Arnesen er vaksinekoordinator i Oslo kommune, og forteller til Dagbladet at hovedstaden ikke er blant dem som lider av mange avbestillinger i tida før jul.

- Oppslutningen nå er veldig god. Det er god pågang og fult fram til jul. Vi vaksinerer nå innbyggerne i gruppe 9 (45-54 år), og halvparten av bydelene har allerede begynt å kalle inn folk i gruppe 7, sier Arnesen.

FHIs anbefaling er at gruppe 7 - personer i alderen 18-44 med underliggende sykdommer og tilstander - bør vaksinere seg med en oppfriskningsdose. Dette inkludere gravide i andre og tredje trimester, og i første trimester dersom de har annen tilleggsrisiko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer