Stor pågang av nye giftofre

Både advokat Kjell Inge Ambjørndalen og Dagbladet er blitt kontaktet av flere oljearbeidere som mener de er syke av eksponering i Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagbladets avsløring er ikke lenger bare en Ekofisk-sak. Nye giftskadde, kreftsyke og døde er nå registrert. Felles for alle, både de døde og de kreftsyke, er at de hadde diverse diffuse symptomer på giftskader før de utviklet kreft.

Klokka to i går hadde advokat Ambjørndalen i Norman & co registrert åtte nye skadesaker. Dagbladet har registrert et tilsvarende antall saker.-  I to av disse sakene har skadelidte dødd av kreft. Den ene fikk akutt leukemi etter kraftig eksponering og døde bare i løpet av noen dager, sier Ambjørndalen og legger til:

-  Alle som har meldt seg ringer med en blanding av forbannelse, opprørthet og glede over at dette endelig kommer fram. En av dem sa til meg: Å lese om de skadde i Dagbladet, var som å lese blåkopi av mine egne journaler, sier Ambjørndalen. I tillegg til flere Ekofisk-ofre, har det og meldt seg skadde som har jobbet eller jobber på Gullfaks, Statfjord og Veslefrikk, felter som opereres av Statoil. Det har og meldt seg mulige ofre fra BP-installasjoner. De giftskadde Jan Terje Biktjørn og Jan-Erik Tandberg er og kontaktet av flere skadde etter Dagbladets artikkelserie.

MANGE HENVENDELSER:  Før Dagbladet begynte å skrive om oljemarerittet, hadde advokat Kjell Inge Ambjørndalen i Norman & co fått inn 57 yrkesskadesaker han skal fremme i forbindelse med kjemisk eksponering på Ekofisk.
MANGE HENVENDELSER: Før Dagbladet begynte å skrive om oljemarerittet, hadde advokat Kjell Inge Ambjørndalen i Norman & co fått inn 57 yrkesskadesaker han skal fremme i forbindelse med kjemisk eksponering på Ekofisk. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer