REKORDMANGE ØNSKER FASTRENTE: I jakten på større trygghet i de urolige tidene, ønsker rekordmange nordmenn å binde renten på sine lån.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REKORDMANGE ØNSKER FASTRENTE: I jakten på større trygghet i de urolige tidene, ønsker rekordmange nordmenn å binde renten på sine lån. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Stor pågang fra låntakere som vil ha fastrente

Rekordmange nordmenn jakter på større trygghet i de urolige tidene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det i sommer var bare 6 prosent av lånekundene som hadde fastrente, opplever for eksempel Fokus Bank at 35 prosent av alle nye lån som ble tegnet i september, hadde fast rente, skriver Aftenposten.

- Vi opplever for tiden en vanvittig etterspørsel etter fastrente, sier privatøkonom Monica Haftorn i Fokus Bank til avisa.

Hos DnB NOR ønsker fem ganger så mange som normalt å tegne seg for fastrente i oktober. Også Nordea opplever et rush av kunder som vurderer å bytte fra flytende til fast lånerente.

Norges Bank besluttet onsdag å holde styringsrenta uendret på 2,25 prosent. Samtidig setter mange av bankene opp renten til sine lånekunder fordi det er blitt dyrere for bankene å låne penger av hverandre.

(NTB)