Ålesund:

Stor politiaksjon etter «uspesifisert skoletrussel»

Rykker ut med alle tilgjengelige ressurser etter bildedeling i sosiale medier, bekrefter politiet overfor Dagbladet.

POLITIAKSJON: Politiet har rykket ut med store ressurser etter en uspesifisert skoletrussel i Ålesund. Foto: Kristoffer Antonsen
POLITIAKSJON: Politiet har rykket ut med store ressurser etter en uspesifisert skoletrussel i Ålesund. Foto: Kristoffer Antonsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har rykket ut til en rekke videregående skoler i Ålesund etter uspesifiserte trusler. Det bekrefter rektor ved Ålesund videregående skole, Ole Reinlund, overfor Sunnmørsposten.

- Vi rykker ut med alle tilgjengelige ressurser på grunn av en uavklart trusselsituasjon, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Tor-André Gram Franck, til Dagbladet.

Operasjonslederen bekrefter overfor Dagbladet at årsaken til politiaksjonen er et bilde spredt i sosiale medier. I ei pressemelding klokka 13.30 skriver Møre og Romsdals politidistrikt at det skal være en av elevene ved Ålesund videregående skole som hadde fått delt en melding som kan oppfattes som en trussel.

- Parallelt med operasjonelle tiltak, pågår det intens etterretning og etterforskning fra politiets side, skriver politiet.

Intens etterforskning

Politiet opplyser at de har god oversikt over situasjonen, men advarer publikum om at det sirkulerer feilinformasjon om hendelsen:

- Politiet er kjent med at det sirkulerer falske nyhetsartikler om at det skal være skutt mot flere personer i forbindelse med trusselsaken som etterforskes. Politiet tilbakeviser dette, skriver de på Twitter.

I 12-tida opplyste operasjonsleder Gram Franck til Dagbladet at politiet verken hadde kontroll på mistenkte eller våpen. Det har ikke lyktes Dagbladet å få en ny kommentar om utviklingen i saken.

Ingen evakuering

Det har ikke blitt iverksatt evakuering av de videregående skolene i Ålesund, men alle elever skal ha fått tilsendt en SMS om politiaksjonen.

«Det pågår akkurat nå en politiaksjon ved de videregående skolene i Ålesund, med utgangspunkt i en uspesifisert trussel. Undervisning går som normalt.», skriver Reinlund i meldingen.

Reinlund bekrefter aksjonen overfor Dagbladet. Også rektor ved Spjelkavik Videregående skole, Rune Heggdal, opplyser at politiet har vært innom Spelkavik skole.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer