Stor politiaksjon i Danmark etter tips om Berlin-ettersøkt

Gjennomførte stor aksjon ved Grenaa Havn.

HOVEDMISTENKT: 24-årige Anis Amri er tysk politis hovedmistenkte etter massakren på et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpix
HOVEDMISTENKT: 24-årige Anis Amri er tysk politis hovedmistenkte etter massakren på et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Østjyllands politi gjennomførte natt til torsdag en omfattende aksjon ved Grenaa Havn, etter at de fikk tips om at den etterlyste fra lastebilangrepet i Berlin hadde blitt sett på havnen.

Etterforskningen førte imidlertid ikke til resultater, opplyser dansk politi, som skal holde en pressekonferanse om aksjonen senere torsdag.

- Saken har blitt etterforsket hele natten, og situasjonen torsdag morgen er at det er ingenting som tyder på at den mannen som er etterlyst av tysk politi, befinner seg i Grenaa, skriver de i en pressemelding.

Den hovedmistenkte etter massakren på julemarkedet i Berlin mandag, tunisiske Anis Amri, skal angivelig ha kommunisert med IS og søkt på nettet etter metoder for å lage eksplosiver.

Tysk politi har utlovet en dusør på 900 000 kroner for opplysninger som kan føre til pågripelse av 24-åringen, som regnes som bevæpnet og farlig.

Han antas å ha flyktet fra stedet etter å ha tatt livet av tolv personer og såret 48.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer