Stor politiaksjon i Danmark etter tips om Berlin-ettersøkt

Gjennomførte stor aksjon ved Grenaa Havn.

HOVEDMISTENKT: 24-årige Anis Amri er tysk politis hovedmistenkte etter massakren på et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpix
HOVEDMISTENKT: 24-årige Anis Amri er tysk politis hovedmistenkte etter massakren på et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østjyllands politi gjennomførte natt til torsdag en omfattende aksjon ved Grenaa Havn, etter at de fikk tips om at den etterlyste fra lastebilangrepet i Berlin hadde blitt sett på havnen.

Etterforskningen førte imidlertid ikke til resultater, opplyser dansk politi, som skal holde en pressekonferanse om aksjonen senere torsdag.

- Saken har blitt etterforsket hele natten, og situasjonen torsdag morgen er at det er ingenting som tyder på at den mannen som er etterlyst av tysk politi, befinner seg i Grenaa, skriver de i en pressemelding.

Den hovedmistenkte etter massakren på julemarkedet i Berlin mandag, tunisiske Anis Amri, skal angivelig ha kommunisert med IS og søkt på nettet etter metoder for å lage eksplosiver.

Tysk politi har utlovet en dusør på 900 000 kroner for opplysninger som kan føre til pågripelse av 24-åringen, som regnes som bevæpnet og farlig.

Han antas å ha flyktet fra stedet etter å ha tatt livet av tolv personer og såret 48.

(NTB)