LANDSKRONA STASJON: Jenta (15) ble funnet på Landskrona stasjon. Politiet leter fortsatt etter gjerningsmennene. Foto: Emil Langvad / NTB Scanpix
LANDSKRONA STASJON: Jenta (15) ble funnet på Landskrona stasjon. Politiet leter fortsatt etter gjerningsmennene. Foto: Emil Langvad / NTB ScanpixVis mer

Stor politiaksjon: Kidnappet jente (15) funnet innelåst på et toalett

Jakter gjerningsmenn. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske politiet jakter mistenkte kidnappere etter at en jente på 15 år ble bortført fra en skole i Karlskrona, skriver den svenske avisen Expressen.

Ingen er pågrepet i forbindelse med hendelsen. Ifølge Stephan Söderholm, talsmann for politiet, leter politiet etter to mistenkte, men dette kan endre seg.

- Nå er det utrolig viktig å få informasjon fra jenta, for å finne ut hva som har skjedd, sier Söderholm.

Politiet jakter på kidnapperne
Mer enn fire timer etter at bortføringen skal ha funnet sted, ble jenta funnet uskadd på et tog i Landskrona, innelåst på et toalett. Politiet skal ha lokalisert jenta ved å spore telefonen hennes.

Jentas familie skal ha varslet politiet i 13-tiden. Politiet har vært svært aktivt og synlig i Malmö-området. Et politihelikopter er også med i søket, skriver Expressen.

På Øresundsbroen ble alle biler som kjørte mot Danmark kontrollert. Denne operasjonen ble avsluttet i 17:30-tiden.

Politiet bekrefter at søket ledet politiet til Øresundsbroen i Malmö.

- Det var en risiko for at en bil ville forlate landet, sier Söderholm til Expressen.

Politiet bekreftet tidlig at en politiaksjon var i gang, på grunn av en hendelse i Sør-Sverige, men var ellers tilbakeholdne.

Politikontroll på Øresundsbroen
En stor politiaksjon på Øresundsbroen gjorde at broen var delvis stengt i retning mot Danmark. Alle biler som kjørte mot Danmark ble kontrollert av svensk politi.

Kun to kjørefelt var åpne på bomstasjonen ved Øresundsbroen. Men etter klokken 17:15 skal trafikken ha fungert som normalt igjen, skriver Sydsvenskan.

Den danske avisen Ekstra Bladet har vært i kontakt med pressevakten for Øreundsbroen. Han bekrefter at politiet var på stedet.

POLITIAKSJON: Svensk politi har kontrollert alle biler som har kjørt over broen i retning Danmark. Svenske Aftonbladet melder at politiaksjonen handler om en kidnapping. FOTO: Johan Nilsson / SCANPIX
POLITIAKSJON: Svensk politi har kontrollert alle biler som har kjørt over broen i retning Danmark. Svenske Aftonbladet melder at politiaksjonen handler om en kidnapping. FOTO: Johan Nilsson / SCANPIX Vis mer

- Jeg vil overlate politiet til å bekrefte hva dette dreier seg om. Politiet har kontroll på alle biler i retning mot Danmark. I den forbindelse er det flere av kjørefeltene stengt, og det kan bety lenger ventetid, sier pressevakten for broen, Jens Gender.

Gender opplyser om at aksjonen på broen skal nå være over, og broen skal være åpen i begge retninger.