Gjengkriminalitet i Danmark

Stor politiaksjon mot gjengmiljø i Danmark

15 personer er pågrepet.

GJENGER: Dansk politi har aksjonert mot flere adresser i Danmark. Det siste halve året har «Loyal to Familia» og «Brothas» herjet i København. Foto: Scanpix DK / NTB scanpix
GJENGER: Dansk politi har aksjonert mot flere adresser i Danmark. Det siste halve året har «Loyal to Familia» og «Brothas» herjet i København. Foto: Scanpix DK / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i København skriver i en pressmelding at de har satt igang en stor politiaksjon mot flere kriminelle gjenger på Sjælland og i Jylland.

De skriver at foreløpig er 15 personer pågrepet, som ifølge politiet har tett relasjon eller er medlem av en gjeng på Indre Nørrebro i København.

Politiet nevner ikke noe om hva slags gjeng de pågrepne tilhører, men det siste halve året har det vært en blodig gjengkrig mellom «Loyal to Familia» og «Brothas».

Ransaket 25 adresser

Siden 12. juni har det vært hele 42 skyteepisoder som knyttes til den voldelige konflikten i den danske hovedstaden. Tre personer er blitt drept i skyteepisodene, og 25 personer rammet.

Ifølge politiet har de pågrepne vært involvert i flere av skudd- og voldssakene. De skriver at de vil bli siktet for blant annet «alvorlig personfarlig kriminalitet» og forskjellig form for bedrageri.

Politiet har i aksjonen ransaket 25 adresser og flere adresser vil bli ransaket seinere.

- Kan ikke aksepteres

Som følge av gjengkrigen, innførte politiet i København flere soner hvor de kan visitere personer og kjøretøy, innenfor et geografisk område.

Det foregår nå en intensiv etterforskning av gjengene og dagens politiaksjon er et resultat av det.

- Vi verken kan eller vil akseptere gjengenes voldshandlinger og deres holdning, som de involverte grupperingene åpenbart har; at man uten hensyn til andre og boende skyter, utfører forskjellig form for vold eller på annen måte skaper stor utrygghet i nærområdene, sier Flemming Madsen, politiinspektør i Etterforskning Øst i København-politiet i pressemeldingen.

De pågrepne vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Narkokriminalitet

Den pågående konflikten mellom de kriminelle gjengene «Loyal to Familia» og «Brothas» bunner hovedsakelig i narkotikakriminalitet. Den relativt nye gjengen «Loyal to Familia» ble stiftet for omkring fem år siden i København, og har sin hovedbase på Blågårds plass i Nørrebro. Ifølge danske myndigheter kontrollerer gjengen, som består av rundt 220 medlemmer, deler av narkotikamarkedet i København, og skal ha ekspandert sin virksomhet i sommer.

Motparten i konflikten, «Brothas», er basert rundt Mjølnerparken i Nørrebro. De består ifølge danske myndigheter av tre ulike gjenger som slo seg sammen for å stå sterkere i kampen mot «Loyal to Familia», etter at de mistet deler av narkotikamarkedet til dem.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer