POLITIAKSJON: Politiet og demonstranter støtte lørdag sammen i Islamabad. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Politiet og demonstranter støtte lørdag sammen i Islamabad. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB scanpixVis mer

Stor politiaksjon mot islamistiske demonstranter i Pakistan

En politimann ble drept og om lag 100 mennesker såret da politiet aksjonerte for å fjerne en protestleir med islamister i Pakistans hovedstad Islamabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 8.500 politifolk og paramilitære soldater i opprørsutstyr deltok i aksjonen, som ble innledet like etter soloppgang lørdag morgen. Styrkene skjøt med gummikuler og tåregass for å fjerne de om lag 2.000 demonstrantene, som svarte med å kaste stein mot politiet

Ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP strømmet det til flere demonstranter etter at aksjonen startet. Trær er hogd ned for å sperre veiene, og demonstrantene brant dekk for å stanse politiet.

Pakistanske medier fikk forbud mot å vise bilder fra stedet etter hvert som volden utartet.

Minst 110 skadde personer er brakt til et sykehus i Islamabad, opplyser en talsmann for sykehuset. 66 av dem tilhører sikkerhetsstyrkene.

Politiet har bekreftet at en politimann er død etter at han fikk en stein i hodet.

Protesten er arrangert av islamistgruppa Tehreek-i-Labaik Ya Rasool Allah Pakistan. Siden 6. november har de sperret en hovedvei som hver dag blir brukt av tusenvis av pendlere, noe som har ført til lange køer og rasende pendlere. En syk åtteåring skal dessuten ha dødd fordi en ambulanse ikke nådde fram til sykehuset i tide.

Demonstrantene krever at justisminister Zahid Hamid må gå av etter at eden som politikere må avlegge for å stille til valg, ble endret.

Pakistanske myndigheter har fått kraftig kritikk for ikke å ha reagert mot demonstrantene tidligere.

(NTB)