Stor politiaksjon mot omfattende narkosalg i Oslo

Over ti personer pågrepet.

AKSJON: Blant adressene der Oslo-politiet aksjonerte i dag var to av Lime-butikkene som fortsatt var åpne. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
AKSJON: Blant adressene der Oslo-politiet aksjonerte i dag var to av Lime-butikkene som fortsatt var åpne. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over ti personer er pågrepet etter at Oslo-politiet aksjonerte mot det som karakteriseres som omfattende og organisert narkotikasalg i hovedstaden. Dagbladet får bekreftet at politiet slo til mot flere titalls adresser i Oslo-området.

- Vi gjennomfører en stor samordnet politiaksjon oppmot narkotikaomsetning i Oslo. Aksjonen pågår fremdeles, og er resultatet av en lengre etterforskning, sier innsatsleder Lise Dunham i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Ganske mange ble pågrepet i dag morges, sier Dunham.

Dagbladet får bekreftet at over ti personer er pågrepet. Flere av de pågrepne har tilknytning til to Lime-butikker, der væpnet politi slo til i formiddag. I ettermiddag pågikk det fortsatt en svært nøye ransaking av lokalene.

Tidligere dømt De to butikkene var blant de få Lime-butikkene som ennå holdt åpent etter storaksjonen for to uker siden. Butikkene skal på eget initiativ ha fjernet all Lime-merking de siste dagene.

Men flere menn tilknyttet bedriften har vært mistenkt for omfattende narkotikavirksomhet over en lengre periode.

Flere av de pågrepne er tidligere dømt for alvorlig narkotikakriminalitet.

Organisert Målet for storaksjonen er «en rekke personer og adresser i Oslo», som et ledd i etterforskningen av omfattende narkotikaomsetning, ifølge Oslo politidistrikt.

- Dagens innsats kommer som følge av etterforskningen mot det vi mener er organisert narkotikaomsetning som har skapt utrygghet i boligområder i sentrale deler av Oslo, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon i en pressemelding.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger, men kommer til å gi ytterligere informasjon på en pressekonferanse på Grønland klokka 15 tirsdag ettermiddag.

Dagbladet kommer med mer.

RAZZIA: Over ti personer er pågrepet etter at Oslo-politiet aksjonerte mot det som karakteriseres som omfattende og organisert narkotikasalg i hovedstaden. Dagbladet får bekreftet at over ti personer er pågrepet. Flere av de pågrepne har tilknytning til to Lime-butikker, der væpnet politi slo til i formiddag. Foto: Harald S. Klungtveit
RAZZIA: Over ti personer er pågrepet etter at Oslo-politiet aksjonerte mot det som karakteriseres som omfattende og organisert narkotikasalg i hovedstaden. Dagbladet får bekreftet at over ti personer er pågrepet. Flere av de pågrepne har tilknytning til to Lime-butikker, der væpnet politi slo til i formiddag. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer