PÅGREPET: NOKAS-dømte Metkel Betew skal være blant de pågrepne etter at politiet aksjonerte mot et kriminelt miljø på Østlandet, og er siktet for alvorlig narkotikakriminalitet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
PÅGREPET: NOKAS-dømte Metkel Betew skal være blant de pågrepne etter at politiet aksjonerte mot et kriminelt miljø på Østlandet, og er siktet for alvorlig narkotikakriminalitet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Stor politiaksjon mot tungt kriminelt miljø i Oslo

Pågrepet mellom 10 og 20 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 00 47 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): - Siden i dag tidlig har vi gjennomført en omfattende aksjon, der vi har foretatt pågripelser som følge av etterforskning av tung narkokriminalitet over lengre tid, sier politiinspektør Einar Aas ved Oslopolitiet til Dagbladet.

Ifølge VG en Nokas-raner Metkel Betew (36) blant de pågrepne.

- Jeg vil ikke kommentere dette på noen annen måte enn at det tunge ransmiljøet på Østlandet er representert blant de pågrepne, sier Aas til Dagbladet om dette.

- Nekter straffskyld Metkel Betew mangeårige forsvarer, Marius O. Dietrichson, sier følgende til Dagbladet:

- Betew nekter straffskyld.

- I denne konkrete saken?

- Ja.   

Betew har vært i frihet i 295 dager siden han slapp ut etter å ha sonet dommen for Nokas-ranet i 2004. 36-åringen ble dømt til 16 års forvaring, og slapp ut i fjor etter at minstetiden på ti år var sonet.

- Tungt kriminelt miljø Politiinspektør Einar Aas forteller at de mellom 10 og 20 pågrepne er såkalte kjenninger av politiet.

- De tilhører et sammensatt miljø, men har alle base i Oslo. Dette er til dels personer med tilknytning til tunge kriminelle miljø, sier politiinspektøren.

Alle de pågrepne sitter nå i arresten i påvente av avhør. Det er planlagt at flere av dem vil bli framstilt for fengsling førstkommende onsdag.

Omfattende etterforskning Aas forteller at det også har blitt foretatt beslag i forbindelse med pågripelsene, men han vil på nåværende tidspunkt ikke gå ut med detaljer om disse.

- Det er snakk om et betydelig narkotikabeslag, men vi er fortsatt tidlig i etterforskningsfasen og har fremdeles mye etterforskning foran oss, sier han.

Oslopolitiet har i lengre tid arbeidet med saken, ifølge politiinspektøren.

- Dette var en stor aksjon med mannskap fra politiets seksjon for organisert kriminalitet, med bistand fra andre enheter. Vi startet i morges, og utelukker ikke at det blir flere pågripelser i løpet av kvelden.

Dagbladet følger saken.

GJENNOMFØRTE PÅGRIPELSER:  Sjef seksjon Organisert Kriminalitet ved Oslo politikammer Einar Aas.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GJENNOMFØRTE PÅGRIPELSER: Sjef seksjon Organisert Kriminalitet ved Oslo politikammer Einar Aas. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer