Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor politijakt etter at jente (16) sendte bilde av våpen til ekskjæresten

En 16 år gammel jente og en 23 år gammel mann ble pågrepet av politiet etter en biljakt som gikk fra Vinje i Telemark til Røldal i Hordaland og tilbake igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 03.16 fikk Sør-Øst politidistrikt melding om at en 16 år gammel jente hadde oppført seg truende og sendt bilde av våpen til ekskjæresten sin.

- Han (ekskjæresten journ.anm.) var redd for at hun skulle komme til ham, sier Turid Ofte Gundersen, etterforskningsleder ved Midt-Telemark lensmannskontor, til Dagbladet.

Det har tidligere vært konflikt mellom de to. Det var grunn til å tro at jenta var på vei til ekskjæresten, sammen med en 23 år gammel mann. Politiet hadde en viss anelse om hva slags bil mannen og jenta kjørte, skriver Telemarksavisa, som omtalte saken først.

- Politiet mottok en observasjon av bilen i Vinje. Vi fulgte etter en god stund, sier Gundersen.

Dette endte i en lang biljakt. Politiet forfulgte bilen fra Vinje i Telemark til Røldal. Der mistet de den, men bilen ble oppdaget da den kjørte østover igjen.

- De kjørte cirka 20 mil, forteller Gundersen.

Bevæpnet politi pågrep de to rundt klokka 06 ved en campingplass i Vinje. I bilen ble det funnet et luftvåpen. Det er ikke kjent hvordan de to hadde tilgang til våpen.

- De ble pågrepet uten dramatikk, sier Gundersen og forteller at det var en stjålet bil de to kjørte. Når bilen ble stjålet er usikkert.

- Begge vil bli avhørt i løpet av formiddagen, sier etterforskningslederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!