Stor razzia mot malerfirma

Store styrker fra politiet i Oslo og skatteetaten aksjonerte i dag mot firmaet Malerservice Norge AS og flere av selskapets underleverandører. Bakgrunnen er mistanke om underslag av flere titall millioner kroner i merverdiavgift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ti personer er siktet for grove brudd på regnskapsloven, ligningsloven og merverdiavgiftsloven etter politiets aksjon i dag.

Ni av de siktede ble pågrepet og skal avhøres, mens styreformann Fatmir Zymberi befinner seg i Albania på forretningsreise. Han er overrasket over aksjonen mot selskapet.

- Vi er et veldig seriøst firma. Vi er ett av de største malerfirmaene i Norge. Jeg kan ikke forstå at det er en så omfattende kontroll når vi er et så seriøst firma, sier Zymberi til NA24.- Fiktive fakturaer Ifølge politiet skal selskapet og underleverandørene, blant annet ved bruk av fiktive fakturaer, ha unnlatt å betale inn mange millioner kroner i skyldig merverdiavgift. Dersom politiet og skatteetatens påstander er riktige, har malerfirmaet blant annet begått grovt merverdiavgiftsbedrageri, grovt skattesvik og regnskapsovertredelser under særlig skjerpende omstendigheter.

Politiet vil trolig ikke be om varetekt for noen av de siktede.

- Foreløpig blir de sittende hos oss over natten. Vi har begynt avhør, og vil fortsetter onsdag morgen, så får vi se. Slik det ser ut nå, vil ingen bli framstilt for fengsling, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer