HER GIKK SKREDET:  Snøskredet gikk like øst for turisthytta i Rondvassbu, i Illmanndalen. En stor redningsaksjon er iverksatt for å klargjøre om det var personer i området. Foto: Google Maps
HER GIKK SKREDET: Snøskredet gikk like øst for turisthytta i Rondvassbu, i Illmanndalen. En stor redningsaksjon er iverksatt for å klargjøre om det var personer i området. Foto: Google MapsVis mer

Stor redningsaksjon etter snøskred i Rondane

Skiløper observert rett før skredet, men ingen ble skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk i dag formiddag et snøskred i Rondvassbu i Rondane. Hovedredningssentralen sendte to redningshelikoptre til stedet for å sjekke om det var noen som ble tatt av snømassene.

Men det viste seg å vær en skiløper som hadde utløst skredet.

- Det er noen som har sett skiløpere i området, vi har ikke oversikt over hvor mange eller om de er tatt av skredet. Men det er gjort observasjoner som gjør at vi er bekymret for at de kan være det, sa operasjonsleder Per Solberg ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet, etter de hadde rykket ut.

Skredet gikk i Illmanndalen litt øst for Rondvassbu. Dalen ligger mellom to av de mest populære turisthyttene i området, mellom Rondvassbu og Bjørnhollia. En skiløper hadde blitt observert i dette området like før snømassene raste nedover dalsiden.

Men ingen er altså meldt savnet etter skredet.