Stor redningsaksjon i Bergen

Mann falt ned fjellskrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble i kveld iverksatt en stor redningsaksjon på Stolzekleiven i Bergen, etter at en 31-årig mann falt ned en skrent på det svært bratte fjellet.

- Området er noe av det bratteste man finner i turområder i Bergens-området. Vi er orientert om situasjonen, men foreløpig er dette luftambulansens ansvar, sa redningsleder Sølve Hovden i Hovedredningssentralen (HRS) på Sola til Dagbladet.no i 19.50-tida.

Ifølge redningslederen var mannen skadd, og redningsmannskapene prøvde å få opp mannen i luftambulansen med ei lang line.

- Hvis det ikke fører fram, blir nok HRS koblet inn, sier Hovden.

En times tid seinere var mannen fraktet ut og ligger nå på Haukeland universitetssykehus for observasjon.

- Mannen har pådratt seg moderate fallskader, tilstanden hans er stabil, opplyser informasjonsrådgiver Linda Hilland ved Helse Bergen til Dagbladet.no.

Ifølge ledende AMK-sykepleier Martin Horn ved Haukeland skjedde ulykken ved at mannen falt ned fra trappene opp på Stolzekleiven og deretter ned en fire meter høy skrent.

- Fordi terrenget er så bratt, var det ikke mulig å bære ham ut, så han måtte hentes ut ved hjelp av luftambulanse med redningsmann i underhengende line, forteller AMK-sykepleieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer