PÅ VEI UTI: En dykker er på vei ut i vannet fra redningsskøyta RS "Sundt Flyer", sammen med politi og andre letemannskaper søkes det etter tre brødre i 70-årene som har vært savnet fra en hytte i Steigen i Nordland siden før helgen. Både helikopter og båter er med i letingen. Foto: Redningsselskapet / RS "Sundt Flyer" / NTB scanpix
PÅ VEI UTI: En dykker er på vei ut i vannet fra redningsskøyta RS "Sundt Flyer", sammen med politi og andre letemannskaper søkes det etter tre brødre i 70-årene som har vært savnet fra en hytte i Steigen i Nordland siden før helgen. Både helikopter og båter er med i letingen. Foto: Redningsselskapet / RS "Sundt Flyer" / NTB scanpixVis mer

Stor redningsaksjon iverksatt i Steigen kommune. Tre brødre er meldt savnet

Fant veltet båt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Da Dagbladet var i kontakt med Hovedredningssentralen klokka 19.50 var få ting avklart.

- Situasjonen er fortsatt svært uavklart. Sea King-helikopteret har nå avsluttet sitt oppdrag. Det begynner også å bli mørkt, så vi må utnytte de siste timene, eventuelt må vi fortsette i morgen, sier redningsleder Tore Hongset.

(Dagbladet): Salten politidistrikt melder om at tre menn i 70-åra er meldt savnet fra Heldal i Steigen kommune. Torsdag var siste gang mennene ga lyd fra seg. Nå er det iverksatt en stor redningsaksjon.

Ifølge Avisa Nordland er disse eldre mennene brødre. Redningsskøytene «Horn Flyer» og «Ruth Opsahl» er også satt inn i søket, samt kystvaktskipet KV «Heimdal».

Fredag var folk innom hytta de skulle ha oppholdt seg i, men de fant hytta tom. Det er nå iverksatt en storstilt aksjon. Ressurser som er involvert i søket er Kystvakta med skip, to redningsskøyter, mannskaper fra Røde Kors samt andre frivillige, et Sea King-helikopter og politiet.

Veltet båt I dag, søndag klokka 13.40, fikk politiet melding at de var savnet. Rundt klokka 16 ble en veltet båt funnet på andre siden av fjorden fra hvor hytta ligger.

- Politiet vil nå iverksette sør langs stranda, mens Hovedredningssentralen i Nord-Norge vil koordinere søket til havs, sier operasjonsleder i Salten politidistrikt.

- Politiet vil nå iverksette søk langs stranda, mens Hovedredningssentralen i Nord-Norge vil koordinere søket til havs, sier operasjonsleder i Salten politidistrikt Bent Are Eilertsen.

- Gode forhold Redningsleder ved Hovedredningssentralen, Tore Hongset, sier til Dagbladet at politiet ved hjelp av frivillige nå søker over land og strand, men det søkes på sjø og fjord med Sea King-helikopter og med båter fra Kystvakta og redningsskøyter.

- Det er gode forhold for søk. Det er dagslys og blå himmel, sier Hongset, som fortsatt holder alle muligheter åpne.

- Det har gått lang tid siden man sist høre ifra dem, men det er for tidlig for å spekulere i om det har gått så galt det kan gå. Vi har få holdepunkter for hva som faktisk har skjedd. Men vi har funnet denne båten som vi vet tilhører dem, men hvordan den har falt rundt, vet vi ikke.

Vil søke under vann Søket foregår nå to fjorder som henger sammen i Nordfold i Steigen, opplyser Hongset.

- Det er et forholdsvis begrenset søkeområde, sier Hongset, som sier redningsskøyta har dykkere om bord. Kystvakta har også undervannskikkert.

- Sea King-helikopteret har rapportert om at det er gode siktforhold i sjøen. Vi vil også søke under vann for å finne ut av dette, sier Hongset.