Stor redningsaksjon ved Elverum

Flere kanoer med tyske ungdommer har gått rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Hedmark tar ingen sjanser og har rekvirert redningshelikopter etter meldingen om at et ukjent antall kanoer med tyske ungdommer har gått rundt under en utflukt i Glomma nord for Elverum.

- Til sammen la 31 tyskere i 15 kanoer ut ved Strandfossen, ca. 3 km nord for Elverum, og noen, vi vet ikke hvor mange, har gått rundt, sier operasjonsleder Egil Solberg ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Kom fra hverandreMeldingen kom inn fra en av turdeltakerne klokka 17.45, etter at gruppa var kommet fra hverandre. Elva er stri på grunn av store nedbørmengder den seinere tida, men operasjonslederen ønsker ikke å hausse opp stemningen.

- Flere av kanoene som var savnet, er kommet til rette, dessuten skal alle padlerne ha redningsvest på, sier Solberg og fortsetter:

- Det var en del misforståelser på grunn av språkproblemer. Den første meldingen gikk ut på at åtte kanoer hadde kantret og var savnet, men vi er slett ikke sikre på at antallet stemmer, sier han.

- Ingen i elvaI tillegg til politiet og brannvesenet deltar Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge med et Sea King-helikopter som er sendt fra Rygge. Helikopteret ventes å være framme klokka 19.10, ifølge redningsleder Andreas Bull - som også er optimistisk med hensyn til situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer