Stor redningsaksjon ved Elverum

Flere kanoer med tyske ungdommer har gått rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hedmark tar ingen sjanser og har rekvirert redningshelikopter etter meldingen om at et ukjent antall kanoer med tyske ungdommer har gått rundt under en utflukt i Glomma nord for Elverum.

- Til sammen la 31 tyskere i 15 kanoer ut ved Strandfossen, ca. 3 km nord for Elverum, og noen, vi vet ikke hvor mange, har gått rundt, sier operasjonsleder Egil Solberg ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Kom fra hverandre
Meldingen kom inn fra en av turdeltakerne klokka 17.45, etter at gruppa var kommet fra hverandre. Elva er stri på grunn av store nedbørmengder den seinere tida, men operasjonslederen ønsker ikke å hausse opp stemningen.

- Flere av kanoene som var savnet, er kommet til rette, dessuten skal alle padlerne ha redningsvest på, sier Solberg og fortsetter:

- Det var en del misforståelser på grunn av språkproblemer. Den første meldingen gikk ut på at åtte kanoer hadde kantret og var savnet, men vi er slett ikke sikre på at antallet stemmer, sier han.

- Ingen i elva
I tillegg til politiet og brannvesenet deltar Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge med et Sea King-helikopter som er sendt fra Rygge. Helikopteret ventes å være framme klokka 19.10, ifølge redningsleder Andreas Bull - som også er optimistisk med hensyn til situasjonen.

- Brannvesenet har funnet noen, og det var ingen i elva da de kom fram, sier Bull til Dagbladet.

- Men total oversikt har vi ennå ikke, så vi håper at Sea King-en vil bidra til å bringe klarhet i situasjonen.

Det er ikke klart hvorvidt det var norske turledere eller instruktører involvert i kanoutflukten.

Dagbladet følger saken.