Båt med migranter veltet i Den engelske kanal:

Stor redningsaksjon

Fire personer bekreftet omkommet.

SØKER ETTER PERSONER: Bilder fra Flightradar viser at redningsheliktoptre søker etter personer etter forliset. Foto: Flightradar.
SØKER ETTER PERSONER: Bilder fra Flightradar viser at redningsheliktoptre søker etter personer etter forliset. Foto: Flightradar. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Fire personer er omkommet. Det bekrefter britiske myndigheter, ifølge Reuters.

En liten båt med migranter skal ha kantret i Den engelske kanal i nærheten av Kent. Det er iverksatt en stor redningsaksjon.

Det er antatt at mellom 30 og 50 personer skal ha havnet i vannet. Flere britiske medier melder at 43 personer skal være reddet opp og fraktet til land.

STORAKSJON: Dette bildet skal vise noen av migrantene i det de blir reddet opp av vannet. Foto: Dover Rescue.
STORAKSJON: Dette bildet skal vise noen av migrantene i det de blir reddet opp av vannet. Foto: Dover Rescue. Vis mer

Nødetatene fikk inn de første meldingene om forliset 03.05 lokal tid.

Reddet av lokale fiskere

En lokal fiskebåt og dens mannskap skal ha oppdaget den forlisende båten i morgentimene. En av fiskerne sier at mannskapet reddet opp 31 personer, etter å ha hørt flere personer rope om hjelp.

- Det var som tatt rett ut av en film fra andre verdenskrig, det var folk overalt i vannet som skrek, sier skipper av båten, Raymond, til Sky News.

Kystvakten opplyser at livbåter, redningsteam og en luftambulanse er på stedet. Også franske fartøy og helikoptre og lokale nødetater bistår i aksjonen.

Det er mange ressurser på stedet. Foto: Gareth Fuller/PA via AP
Det er mange ressurser på stedet. Foto: Gareth Fuller/PA via AP Vis mer

Storbritannias innenriksminister, Suella Braverman, skriver på Twitter at hun får kontinuerlige oppdateringer fra ulykken.

- Mine tanker og bønner går til alle involverte, skriver Braverman.

Minusgrader

Det har vært minusgrader hver natt den siste uka i store deler av England. Denne morgenen ble det målt to minusgrader på fastlandet i Kent, og det kan derfor tenkes at det var enda kaldere ute på havet.

– Vi er klar over en hendelse i britisk farvann, og alle relevante etater støtter en samordnet respons, sier en talsmann for den britiske regjeringen, ifølge Sky News.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer