Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor redningsoperasjon etter ras i svensk gruve

Lastebilsjåfør savnet, situasjonen uklar for de andre arbeiderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gruvedriftselskapet LKAB prøver lørdag kveld å få oversikt over situasjonen etter at det gikk et stort ras i ei gruve i Kiruna. Risikoen for nye ras skal være svært stor.

- Vi vet ikke hvor mange som befant seg i gruven, sier pressetalsmann Anders Lindberg i LKAB til Aftonbladet.se.

Gruven drives døgnet rundt, og så mange som 100 til 200 personer kan ha vært på jobb da ulykken skjedde.

Foreløpig er én person meldt savnet, en lastebilsjåfør som skal ha havnet midt i raset. Alle de andre arbeiderne skal være i live, men det var like før klokka 23 ikke kommet noen sikre meldinger om hvorvidt noen av personene er innesperret som følge av raset.

- Vi er i kontakt med alle der nede unntatt han som er savnet, sier Lindberg til Expressen.se.

Redningsmannskaper jobber seg nå gjennom rasmassene til lastebilen der en arbeider skal ha befunnet seg, men må grave svært forsiktig på grunn av faren for nye ras, ifølge Expressen.se.

Raset skjedde i 20-tida i kveld på omalg 700 meters dyp i gruven.

- Det er snakk om et større ras. Enn så lenge har vi ikke fått meldinger om skadde mennesker, opplyser vakthavende ved politiet Norrbotten til Aftonbladet.se.

Ifølge de første meldingene fra stedet skal det være mulig å ta seg ut av gruven for arbeiderne som var dypt inne i fjellet da ulykken skjedde, men dette er ikke endelig bekreftet.

- Det har skjedd en såkalt seismisk hendelse i gruven. Det har forekommet tidligere, men er uvanlig, sier Lindberg i LKAB om rystelsene som forårsaket raset.

Det er varslet en pressekonferanse om situasjonen klokka 23 i kveld.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media