Stor sikkerhetstrussel hvis Russland eller Kina finner styrtet japansk F-35

- Hvis Russland eller Kina klarer å berge deler av F-35 flyet, representerer det amerikanernes verste mareritt.

STYRTET: Et slikt japansk F-35 fly har styrtet i Stillehavet, og leteaksjoner er satt i gang for fullt. Prisen for hvert av de japanske flyene tilsvarer mer enn 800 millioner kroner, og rommer topphemmelige programvarer. Foto: JIJI PRESS/AFP/NTB Scanpix
STYRTET: Et slikt japansk F-35 fly har styrtet i Stillehavet, og leteaksjoner er satt i gang for fullt. Prisen for hvert av de japanske flyene tilsvarer mer enn 800 millioner kroner, og rommer topphemmelige programvarer. Foto: JIJI PRESS/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag meldte det japanske luftforsvaret at et kampfly av typen F-35 hadde forsvunnet fra radaren under en øvelse over Stillehavet.

Japanske myndigheter igangsatte leteaksjoner for å finne det savnede flyet og piloten om bord. Men Russland og Kina er svært interesserte i å finne F-35 flyet, og da kan amerikanerne være i trøbbel.

Dyreste våpensystemene i historien

Hvis Russland eller Kina bruker sine avanserte ubåter til å sondere havbunnen og finne flyet, vil de de få tak i hemmeligheter om de dyreste våpensystemene i verdenshistorien.

Hvis de finner flyet kan dette, opp til et visst punkt, gi dem muligheten til å bygge deres egen versjon av flyet.

- Den generelle utformingen av flyet er kjent, men deler av radaren og andre sensorer vil være primære mål for Russland eller Kina å få tak i, sa Justin Bronk, en luftfartsekspert ved Royal United Services Institute, til Business Insider.

Spesielt Russland har ubåter som er ment for svært dype dykk og søking. USA og Japan har også avanserte maritime muligheter, men har ikke de mest ideelle maskinene for dette oppdraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer