Kjartan Sekkingstad er løslatt:

- Stor sjanse for at noen har betalt løsepenger

Filippinene-eksperter tror islamistgruppa Abu Sayyaf er så avhengig av penger at noen har betalt dem.

LØSLATT: Kjartan Sekkingstad er løslatt etter å ha vært i fangenskap i ett år. På en pressekonferanse i ettermiddag sa han: - Jeg er fri og det er en herlig følelse. Foto: AP / NTB scanpix
LØSLATT: Kjartan Sekkingstad er løslatt etter å ha vært i fangenskap i ett år. På en pressekonferanse i ettermiddag sa han: - Jeg er fri og det er en herlig følelse. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kjartan Sekkingstad er løslatt etter ett år i fangenskap. På en pressekonferanse i Dabao i ettermiddag fortalte han følgende:

- Jeg er fri og det er en herlig følelse, sa Sekkingstad.

Knut Andreas Lid, ekspert på Filippinene, tror at islamistgruppa Abu Sayyaf tror at noen har betalt for at Sekkingstad er blitt sluppet fri.

Tipper han fikk løsepenger

- Jeg tror at det er store sjanser for at noen har betalt løsepenger, og at det er derfor han lever i dag, men hvem er det store spørsmålet, sier Lid.

Lid jobber for organisasjonen Caritas og har siden 80-tallet jobbet med fredsmekling i konfliktområdet Mindanao, øya som Utenriksdepartementet (UD) fraråder nordmenn å reise til.

- Islamistgruppa er avhengig av penger for å kjøpe våpen og støtte til den lokale befolkningen. Itillegg er det lite forhandlingsgrunnlag blant slike grupper, sier Lid om Abu Sayyaf som blant andre støtter Al-Qaida og IS.

Hevder de fikk 10,5 millioner

Lid henviser til at president Rodrigo Duterte tidligere har sagt at det var betalt rundt 9 millioner kroner for Sekkingstad. Da fangene ikke ble utlevert reagerte Duterte kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer