Stor skepsis til klone-babyen

Forskere har ingen tro på at Clonaid har klart å lage den første menneskelige klonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Roma sår den omstridte fertilitetslegen Severino Antinori tvil om at det virkelig ble født en klonet baby i går.

For noen uker siden sa legen selv at en klonet gutt ville bli født i januar. Men Antinori avviser den UFO-sekt-eide organisasjonen Clonaid som totalt uten vitenskapelig troverdighet.

- Nyheten får meg til å le, men samtidig bekymrer det meg, fordi det skaper forvirring mellom dem som driver seriøs vitenskapelig forskning og dem som ikke gjøre det, sier Antinori til AP.

Kloner kan bli syke

Så langt har vitenskapsfolk klart å klone sauer, mus, kuer, griser, geiter og katter. Mange forskere hevder at kloning er for risikofullt, fordi mange klonede dyr blir syke eller vanskapte.

Blant problemene er tidlig aldring og helseproblemer generelt. Dolly, verdens første klonede sau, født i 1996, utviklet tidlig leddbetennelse. Men det er uklart om sykdommen er reltert til kloningen.

I fjor produserte vitenskapsmenn i Massachusetts en klonet menneskelig embryo. Intensjonen var å bruke disse som en kilde til stamceller. Men embryoene ble aldri større enn seks celler.

Lege Robert Lanza fra Massachusettsfirmaet Advanced Cell Technology sa før dagens pressekonferanse der Clonaid hevdet at verdens første menneskelige klone er født, at firmaet ikke har noe kredibilitet. Men han og andre eksperter avviser ikke at det er mulig å lykkes med å klone et menneske.

Frankrike fordømmer

Frankrikes president Jacques Chirac gikk i dag og og fordømte all forskning på menneskelig kloning. Han etterlyser et forbud verden over mot forsøk på kloning av mennesker.

I en pressemelding fra presidentens kontor i dag oppfordret han alle land til å skrive under på en konvensjon presentert for FN av Frankrike og Tyskland. Målet er et universelt forbud.

- En sekt hevder de har laget en baby ved kloning. Mange forskere har betvilt dette, står det å lese i meldingen.

- For Frankrike er denne prakisen kriminell, og det motsatte av mennskelig verdighet, sier Chirac.