Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor skogbrann herjer California

4400 brannmenn slåss mot flammene. Tre er døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En skogbrann har drevet over to hundre mennesker på flukt i USA, etter at den har rast gjennom de øde fjellene som ligger nordvest for Palm Springs i California, melder AP.

Tre brannmenn skal være drept og to skadet. Brannmennene døde da de forsøkte å beskytte et hus, ifølge Ap.

Sterk vind
Flammene har fått drahjelp av den sterke vinden og 400 hektar er allerede brent ned. Men de lokale myndighetene tror brannen kan få mye mer dramatiske følger.

De tror at flammene kan kreve mer enn 25.000 hektar når den beveger seg sørover mot San Bernardino National Forest, hvor mange av trærne har død av barkebiller og dermed vil være ekstremt lettantennelig.

- Den største bekymringen er om flammene klarer å komme over fjellene. Det er der alle hjemmene er, sier Becky Luther fra det lokale brannvesenet til AP.

Mer enn 4400 brannmenn og flere fly har jobbet i dag for å slukke brannen.

- Våknet til brannen

Dagbladets fotografer Frank Karlsen og Kristin Svorte er for tiden i Cabazon i California og de ble selv vitner til brannen.

- Vi våknet til brann litt over fire i natt. Været er svært tørt og vindfullt, og ifølge lokale tv-stasjoner må vi kanskje tilbake til brannene i 2003 for å finne lignende, sier Frank Karlsen til Dagbladet.no.

SKREMMENDE: Dagbladets fotografer Frank Karlsen og Kristin Svorte er for tiden i Cabazon i California hvor de selv er vitner til brannen. Dette bilde ble tatt mens brannen raste utenfor hotellrommet deres. Foto: KRISTIN SVORTE
SKREMMENDE: Dagbladets fotografer Frank Karlsen og Kristin Svorte er for tiden i Cabazon i California hvor de selv er vitner til brannen. Dette bilde ble tatt mens brannen raste utenfor hotellrommet deres. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer
image: Stor skogbrann herjer California
FRYKTER SPREDNING: Det lokale brannvesenet tror at flammene kan kreve mer enn 25.000 hektar når den beveger seg sørover mot San Bernardino National Forest, hvor mange av trærne har død av barkebiller og dermed vil være ekstremt lettantennelig.
TRE DØDE: Tre brannmenn skal være drept og to skadet. Brannmennene døde da de forsøkte å beskytte et hus, ifølge Ap.
SLITNE BRANNMENN: Over 4400 brannmenn sloss mot flammen i California. Disse har satt opp et lite leirbål før de tar en velfortjent hvil.