Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor skogbrann i Hedmark

Kampen mot flammene er vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen ved riksvei 24 i Stange i Hedmark som oppstod ved 12.20-tiden tirsdag formiddag, er nå slukket. Brannmannskapene holder på med den siste etterslukkingen.

Fikk kontroll ved midnatt
Både brannvesenet, sivilforsvaret, lokale bønder og skogsarbeidere har deltatt i slukningsarbeidet, og tirsdag kveld ble også flere av Forsvarets panservogner satt inn i arbeidet. Fire skogbrannhelikoptere hadde også sluttet seg til slukningsmannskapene.

- I 23.30-tiden tirsdag kveld begynte brannvesenet å få kontroll over brannen, sier operasjonsleder Tor Kalland ved Hedmark politidistrikt.

Store skogområder er nedbrent

Politiet og brannvesenets egne estimater over brannens omfang varierer mellom 2.500 og 9.000 mål. Etterslokkingen vil fortsette utover morgenen.

Det hjalp at vinden løyet noe tirsdagskvelden.Værvarslene spår regnvær utover morgendagen.

Hytter utenfor fare

Politiet har sperret av riksvei 24, og fastboende og eiere av hytter i nærheten ble evakuerte.

SPRER SEG I TØRR SKOG: Riksvei 24 i Hedmark var stengt som følge av brannen og den enorme røykutviklingen. Over 50 brannfolk jobbet på spreng med slukkingen. Foto: Scanpix
SPRER SEG I TØRR SKOG: Riksvei 24 i Hedmark var stengt som følge av brannen og den enorme røykutviklingen. Over 50 brannfolk jobbet på spreng med slukkingen. Foto: Scanpix Vis mer

- De fleste som ble evakuert, har fått vende hjem igjen, sier Kalland. 

Minst én hytte skal være skadd i brannen, men ifølge politiet er de resterende hyttene og boligene utenfor fare.

Brannen har, ifølge politiet, sannsynligvis oppstått av et tre som har blåst over en høyspentledning.

Stor skogbrann i Hedmark
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling