Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor skogbrann i Rogaland

Frisk vind gir fare for spredning, brannhelikopter på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det brenner nå i et kratt- og skogsområde rett sør for Oltedal sentrum i Gjesdal kommune i Rogaland.

- Brannvesen og politi er på stedet, og et brannhelikopter er på vei fra Torp ved Sandefjord, sier operasjonsleder Tormod Rostøl ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det brenner i et stort område, vi har 15-20 mann fra flere brannstasjoner samt flere frivillige i sving der oppe, opplyser vaktkommandør Kjell Bjørnsen ved brannvesenet Sør-Rogaland til Dagbladet.no.

Vaktkommandøren frykter at brannen skal spre seg.

- Det blåser friskt her, tidligere i dag blåste et svensk småfly av rullebanen på Sola, så det er fare for at brannen sprer seg, sier Bjørnsen.

- Foreløpig er det ikke fare for bebyggelsen, sier operasjonsleder Rostøl.

Temperaturen stiger nå i hele landet, og med den også skogbrannfaren, spesielt i Nordland og Troms, ifølge Meteorologisk institutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling