Stor skogbrann ute av kontroll i Sør-Trøndelag

Nødetater jobber med å slokke brann i Rissa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste: Politiet i Sør-Trøndelag melder klokka 18.55 at brannen er slukket.

Brannvesenet og politiet jobber nå med å undersøke området rammet av brannen.

Klokka 14.15 rykket nødetater ut til Storvatnet i Rissa etter melding om gressbrann. Klokka 16 melder politiet at brannen er ute av kontroll og at det arbeides med å sikre hus.

- Brannvesent har ikke meldt om kontroll ennå, men mannskapene får bistand fra et helikopter innen 15 minutter. Vi regner med at helikopteret vil gjøre det enklere å slukke brannen, sier operasjonsleder Bjørn Handegard til Dagbladet klokka 17.30.

Ingen bygninger har blitt meldt rammet av brannen, ifølge operasjonslederen.

Handegard sier at vinden har gjort det vanskelig å slukke brannen, og at nødetatene delvis hadde kontroll over brannen i en periode før vindretninga skiftet.

Sivilforsvaret har blitt igangssatt for å stoppe brannen som, ifølge Adressa, angripes fra to flanker av nødetatene. På høyre flanke har brannvesenet lyktes i å roe brannen noe ned.

- Mannskapene våre jobber hardt. Totalt har vi 23 mann i aksjon, og de har foreløpig ikke kontroll, sier brannmester Øystein Haarberg til Adressa klokken 16.00.

Brannen betegnes som stor, men det er uklart hvor stort areal den dekker.

Politiet skriver at strømmen er koblet fra i området brannen er.

De henstiller innbyggere i Sør-Trøndelag til å ikke gjøre opp ild ute. Dette på grunn av stor skogbrannsfare som følge av tørt terreng.

Meteorologisk institutt opplyser overfor Dagbladet at været i fylket kommer til å forholde seg relativt tørt fram til utover uka.