Stor skogbrannfare flere steder i landet i helgen

Det tørre, fine været den siste tiden har ført til at det er stor skogbrannfare flere steder i Sør-Norge. Skogbrannfaren er ventet å øke den neste uken.

SATT I BEREDSKAP: Denne helgen er fire skogbrannhelikoptre satt i beredskap i forbindelse med den høye skogbrannfaren. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SATT I BEREDSKAP: Denne helgen er fire skogbrannhelikoptre satt i beredskap i forbindelse med den høye skogbrannfaren. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det har vært lite nedbør og høy temperatur over lang tid, og da tørker det fort opp. Det gjør at det mange steder er høy skogbrannfare, spesielt de stedene der snøen forsvant tidligst, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

På Meteorologisk institutt sin beregning av skogbrannfare er det lørdag, søndag og mandag varslet meget høy skogbrannfare, som er det høyeste farenivået, flere steder på Sør- og Østlandet og i Hordaland.

- Det er ikke meldt nedbør i Sør-Norge i overskuelig fremtid, og det tørre sommerværet vil sannsynligvis fortsette den neste uken. Det blir stort sett over 20 grader, og det kan komme opp mot 25 grader enkelte steder. Dermed vil skogbrannfaren trolig fortsette å øke, sier Walløe.

Økt beredskap

På grunn av den store skogbrannfaren har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forsterket skogbrannhelikopterberedskapen i pinsehelgen fra 19. mai til og med 21. mai. Det er nå satt inn skogbrannhelikoptre på Kjeller, Værnes og i Stavanger, i tillegg til helikopteret som står på Torp i beredskapsperioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer