Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stor skredfare flere steder i Nord-Norge

Minutter etter at Statens vegvesen igjen åpnet Pollfjelltunnelen i Lyngen kommune i Troms for trafikk, gikk det et skred over tunnelen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere andre steder er skredfaren betydelig.

Fylkesvei 868 gjennom Pollfjelltunnelen ble stengt ved 11-tiden fredag på grunn av stor snøskredfare, før den ble gjenåpnet igjen ved lunsjtider lørdag, skriver Nordlys. Bare minutter etter åpningen gikk det et skred over tunnelen.

– Ifølge lokalkjente jeg har vært i kontakt med, er tilbakemeldingen at det fortsatt er stor skredfare. Jeg var helt enig i at tunnelen ble stengt fredag men er uenig i at den ble åpnet i dag, sier Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen til NRK.

Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør for Statens vegvesens veiavdeling Troms, sier at hun ikke kjenner til vurderingene som ble gjort angående Pollfjellet lørdag.

Ifølge kanalen var ikke raset til hinder for bilistene, men tunnelen er lørdag kveld stengt inntil videre. En ny vurdering skal tas søndag formiddag.

Det er ikke bare i Troms det er fare for snøskred enkelte steder.

Ifølge NRK er skredfarevurderingen for Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, og Svartisen, er satt til faregrad 3 – betydelig.

Den er ventet å være på det nivået til mandag i flertallet av områdene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling