Politiaksjon på Stovner

Stor slåsskamp i Oslo: - Gikk til angrep med batong

Ungdom barket sammen på Stovner i Oslo torsdag ettermiddag. I kaoset skal også vektere ha blitt angrepet, opplyser politiet.

ETTERLYSNING: Politiet etterlyser en person som skal være skadet etter en slåsskamp på Stovner i Oslo. Video: Henning Lillegård Vis mer

Flere politipatruljer er på plass på Stovner i Oslo etter en slåsskamp mellom to grupper med unge mennesker. Flere aggressive personer skal blant annet ha angrepet vektere, melder Oslo-politiet.

- Politiet fikk nødanrop circa klokka 12.08 om en slåsskamp på Stovner senter. Der skal rundt 15 ungdommer ha vært innblandet. Når politiet kommer til stedet er slåsskampen over, men vitner opplyser om skadde personer, sier politiets innsatsleder på stedet, Rune Hundere, til Dagbladet.

Situasjonen startet ifølge innsatslederen inne på Stovner senter, før situasjonen tilspisset seg, og etter hvert fortsatte på utsiden av senteret. Vitner fortalte politiet om at en minst én person skal ha blitt skadd, og at vedkommende blør kraftig fra hodet.

- Det er blod på stedet. Mer enn det vet vi ikke. Hvis vitner i nærheten har sett eller hørt noe som kan være av betydning, så ber vi dem kontakte politiet, sier Hundere.

Politiet mener det er snakk om to grupper med ungdommer som har barket sammen. Vektere som har blitt innblandet i situasjonen skal også ha blitt angrepet.

RYKKET UT: Et stort antall politipatruljer er på plass på Stovner i forbindelse med et masseslagsmål. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
RYKKET UT: Et stort antall politipatruljer er på plass på Stovner i forbindelse med et masseslagsmål. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Brukte batong

«Gruppene løp i hver sin retning før vi ankom. Den ene mot Stovner T-banestasjon og den andre mot Stovner videregående skole. Vi søker etter disse med flere patruljer», opplyser politiet på Twitter.

- Vi har fått kontakt med en mann i 20-åra, som vi mener er den fornærmede som ifølge melder skulle blø fra hodet. Det er antydet at det er brukt batong mot ham, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til Dagbladet.

Han legger til:

- Vi har også kontroll på en 20 år gammel mann, som foreløpig er mistenkt. Han forsøkte å løpe fra politiet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Er det snakk om et gjengoppgjør?

- Det er veldig tidlig å si noe om det. Men det er antydet at de som var involvert, rundt 15 totalt, er i videregåendealder. Nøyaktig alder er fortsatt litt usikkert, sier operasjonslederen.

Overvåkningskamera

Både politi og ambulansemannskap har møtt opp i stort antall på Stovner.

- Vi vil nå gå gjennom videoovervåkning fra området, og kommer til å ta kontakt med Stovner videregående - hvor flere av de involverte skal ha løpt til, sier Jøkling.

Skolen ligger noen steinkast unna Stovner senter, hvor hendelsen skal ha funnet sted. Vekterne som ble involvert i hendelsen skal ha sluppet unna situasjonen uten skader.

- Har vekterne forsøkt å gripe inn i situasjonen?

- Vi har foreløpig ikke fått klarhet i hvordan de ble innblandet, men det er nærliggende å tro at de forsøkte å gripe inn.