Skredfare i påska:

Stor snøskredfare i Finnmark og Nord-Troms

Snøskredfaren ligger på rødt nivå – stor skredfare – på Finnmarkskysten, i Vest-Finnmark og i Nord-Troms. I andre fjellområder er det betydelig fare for snøskred.

Eid  20180325.
Et fem meter høyt snøskred sperrer søndag E39 ved Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane. Fare for nye ras fører til at veien ikke blir ryddet inntil videre
Foto: CHC SAR helikopter Florø / NTB scanpix
Eid 20180325. Et fem meter høyt snøskred sperrer søndag E39 ved Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane. Fare for nye ras fører til at veien ikke blir ryddet inntil videre Foto: CHC SAR helikopter Florø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det viser varselet fra Varsom.no mandag. Rødt er nivå fire av fem og dermed det neste høyeste.

Det er varslet farenivå oransje – betydelig fare – i Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, Svartisen, Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen og Indre Sogn.

Så langt i påsken har Røde Kors registrert nesten dobbelt så mange skader som i fjor. Etter de to første påskedagene er det registrert 91 skader, mens det til sammenligning var 47 skader i palmehelgen i fjor.

Heldigvis har ingen omkommet i skred, men det var likevel mye å gjøre for redningsmannskapene denne helgen.

– Bare i dag har vi hatt 20 mannskap ute for å søke i skred, og per nå har vi tre pågående aksjoner, sa leder i Landsråd Hjelpekorps i Røde Kors, Kjersti Løvik, til NTB søndag ettermiddag.

Røde Kors har 1200 av sitt kvalifiserte mannskap strategisk utplassert på 150 hytter i utmarksterreng i påsken. Bak dem er et betydelig antall frivillige klare til å bidra der det trengs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer