Tre omkom i flystyrt:

- Stor sorg

To studenter og én instruktør ved flyskolen Pilot Flight Academy mistet livet i flyulykken i Larvik: - Tragisk, sier flyskolen.

TYDELIG PREGET: Pilotskolesjef Frode Granlund omtaler ulykken som skjedde under en skoleflygning tirsdag formiddag som tragisk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD / OSLO (Dagbladet): Klokka 09.21 tirsdag morgen fikk politiet melding om et fly som var i spinn mot bakken utenfor Larvik.

Om bord på flyet satt to studenter og én instruktør fra flyskolen Pilot Flight Academy.

De tre personene som var om bord på flyet, er funnet omkommet. Politiet har varslet de omkomnes nærmeste pårørende.

FUNNSTEDET: På ulykkesstedet jobber nå politiets krimteknikere og Havarikommisjonen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FUNNSTEDET: På ulykkesstedet jobber nå politiets krimteknikere og Havarikommisjonen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Dette er selvfølgelig en veldig, veldig tragisk ulykke. Det er veldig, veldig trist, sier Frode Granlund, grunnleggeren av flyskolen Pilot Flight Academy, til Dagbladet.

RADIO: Denne radiomeldingen kunne man høre på radiofrekvensen for fly i Larvik-området kl 09.21.55. Vis mer

- Stor sorg

Dagbladet møter Granlund utenfor flyskolens lokaler på Torp lufthavn i Sandefjord.

- Det er stor sorg, folk gråter. Det er ..., sier Granlund, før han selv må holde tilbake gråten.

- Det er sånn når man har grunn til å tro at man har mistet noen av sine, legger han til.

Bak Granlund, inne i flyskolens lokaler, har en rekke ansatte, instruktører og studenter samlet seg.

- I dag handler alt om å ta vare på menneskene, både de ansatte og studentene, være sammen trøste hverandre, sier Granlund.

«TRAGISK»: Frode Granlund, grunnleggeren av flyskolen Pilot Flight Academy, beskriver ulykken hvor to studenter og én instruktør mistet livet, som «tragisk». Foto: Kaja Storrøsten / Dagbladet
«TRAGISK»: Frode Granlund, grunnleggeren av flyskolen Pilot Flight Academy, beskriver ulykken hvor to studenter og én instruktør mistet livet, som «tragisk». Foto: Kaja Storrøsten / Dagbladet Vis mer

- Helt vanlig treningstur

Pilot Flight Academy har kontorer i Sandefjord, på Notodden og i delstaten Texas i USA. Ved studiestedet i Sandefjord er det om lag 270 studenter og flyinstruktører.

De to studentene som var om bord på ulykkesflyet, var langt ut i sitt studieprogram, og instruktøren var «meget erfaren», forteller Granlund.

- Det var en helt vanlig treningstur med to studenter og en flyinstruktør, sier flyskolegrunnleggeren.

Han forteller at flyet som styrtet var et tomotorsfly av typen Diamond DA42.

- Det er et velrenomert og godt skolefly, og alle våre fly er nye, sier Granlund.

De eldste flyene skolen benytter seg, er bare fire år gamle, ifølge Granlund.

ULYKKESSTEDET: Her styrtet et fly i bakken i Askedalsåsen mellom Larvik og Porsgrunn tirsdag formiddag. Tre personer er meldt savnet. Video / Foto: Jonas Pettersen Vis mer

Søker i området

Hvem som førte flyet da ulykken fant sted, er uvisst. Det samme er årsaken til ulykken.

Flyet gikk ned i ulendt terreng med bratte skråninger.

På ulykkesstedet jobber nå politiets krimteknikere og Havarikommisjonen. I tillegg søkes det etter de antatt omkomne, blant annet med hundepatruljer.

Ulykkesstedet ligger i Tvedalen i Larvik kommune, vest for Larvik by.

FLYSTYRT: - Vi har dessverre ikke håp om å finne overlevende, opplyser Tor Eriksen, politistasjonssjef i Larvik. Vis mer

Forsvant fra radaren

Det var et vitne som først kontaktet politiet om flyet klokka 09.21. Vitnet forklarte at flyet spant og tilsynelatende hadde problemer.

Deretter tok politiet kontakt med flyplassen.

- Meldingen fra Torp lufthavn var at de savnet et fly fra radaren, sier politiets innsatsleder på stedet, John Terje Stäheli.

Det kom ingen nødsignaler eller meldinger fra flyet over Larvik til Hovedredningssentralen (HRS), bekrefter HRS overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer