Stor Stone

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARE LÆR DEG navnet med en gang. Angie Stone er det siste stjerneskuddet på r'n'b- himmelen, og har med sitt debutalbum «Black Diamond» begynt å bane vei oppover i hierarkiet. Hun er av disse klassiske talentene som av og til dukker opp og får alt de driver med til å virke som en selvfølge. 500.000 solgte i USA. Ja, det virker rimelig. Ingen lar seg i alle fall overraske over at hun har seilt inn på Billboard-listene fra ingensteds.

Men Angie er mer enn bare en god stemme. Hun er en meget anerkjent tekstskribent, komponist, musiker og arrangør. Å si at det er spekulative bakmenn som har fabrikkert henne, slik tilfellet er med en del r'n'b-artister, er så langt fra sannheten som man kan komme.

STEMMEN FRA SOUTH CAROLINA har tilbragt sine år uten å komme noen vei, med de obligatoriske jobbene som kelner og oppvaskhjelp på restaurant. Hun innrømmer at hun ikke alltid var brennsikker på at det kom til å gå veien, og angret en periode på at hun hadde gitt opp en basketball-karriere for musikken.

- Man har alltid sine tvil, når man ikke ser noen vei ut av uføret. Jeg var alenemor, og jobbet lenge som oppvaskhjelp for å livnære meg. Det er da fort at du mister fokus og begynner med noe annet. Men jeg er ikke en sånn som bare gir opp, sier Angie.

- Jeg har alltid stolt på at Gud ikke har tatt meg med hele veien for ingenting. Han må da ha hatt noen intensjoner med å gi meg en god stemme, sier hun.

Gospelbakgrunnen legger hun på ingen måte skjul på. Hun fikk det på en måte inn med farsmelka, i og med at opphavet i alle år har vært med i en gospelkvartett. Man kan også spore en del elementer fra sjangeren på hennes debutalbum «Black Diamond», både musikalsk og tekstmessig. En annen stilmessig inflytelse er hip hop, som hun viet mye av sin ungdomstid til.

- Jeg føler at albumet er et uttrykk for hvor jeg er, hvor jeg var, og hvor jeg er på vei, sier Angie filosofisk.

- Å dra inn gospel og hip hop virket som opplagte løsninger når jeg først fikk muligheten til å lage en egen plate, legger hun til. Bistand med rap-delen fikk hun fra Ali i A Tribe Called Quest.

AV DE ANDRE SOM BIDRAR på albumet finner man storheter som D'Angelo og Lenny Kravitz, som Angie selv har hjulpet på sine respektive album. Hun var i sin tid også saksofonist i sistnevntes turnéband.

Hvordan går det å jobbe med folk som ham, som lager rock'n'roll og ikke r'än'b. Er det veldig annerledes?

- Lenny lager rock'n'roll som er full av soul, så jeg har aldri følt at det var noe problem. Jeg har kjent ham og D'äAngelo nesten hele livet, så for oss har det bare vært naturlig. De er ikke stjerner for meg, men derimot veldig nære venner.

BLACK DIAMOND: Angie Stone har solgt en halv million av debutalbumet i USA.