Kabul:

Stor terrorfare: - Forlat flyplassen umiddelbart

Både britiske, amerikanske og australske myndigheter ber folk holde seg unna flyplassen i Kabul på grunn av «høy risiko for terrorangrep».

EVAUERER: Tusenvis av mennesker har blitt evkuert via flyplassen. Nå ber flere land sine borgere om å komme seg vekk. Foto: U.S. Air Force / Ryan Brooks / NTB
EVAUERER: Tusenvis av mennesker har blitt evkuert via flyplassen. Nå ber flere land sine borgere om å komme seg vekk. Foto: U.S. Air Force / Ryan Brooks / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs ambassade i Kabul ber amerikanske borgere i Afghanistan om å «forlate flyplassen umiddelbart», skriver de i en pressemelding.

Både australske og britiske myndigheter kommer med samme oppfordring.

CNN skriver at det er en spesifikk trussel mot folkemassene på flyplassen, som nå gjør at de ber folk holde seg unna.

- På grunn av trusler mot sikkerheten utenfor portene på Kabul flyplass, anbefaler vi amerikanske borgere om å unngå å reise til flyplassen og å unngå portene på flyplassen nå, med mindre du har fått individuelle instruksjoner fra en statlig amerikansk ansatt om å dra dit, heter det i advarselen.

CNN hevder at det er en IS-gren som kalles ISIS-K som står bak truslene. ISIS-K er blant fiendene til Taliban i Afghanistan, og CNN hevder at målet er å skape kaos bant massene på flyplassen.

Også britene er krystallklare på at man nå bør holde seg vekk fra flyplassen.

- Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er fremdeles skjør. Det er en pågående og høy risiko for terrorangrep. Ikke reis til Kabul Hamid Karzai internasjonale flyplass. Hvis du er i området ved flyplassen, beveg deg vekk til et trygt sted, heter det nå i reiserådet fra britiske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer