Stor trafikkøkning på Torp

I løpet av de siste to årene har trafikken over Sandefjord Lufthavn Torp økt med 160 prosent. Nå vil enda to flyselskaper, Braathens og Sabena, også begynne å fly fra Torp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Passasjerveksten har vært større enn forventet, sier lufthavnsjef Stein T. Sire til Aftenposten. Han forventer at 750.000 passasjerer vil reise via Torp i år 2000.

Det er næringslivet som ivrer mest for å bruke Torp som lufthavn. Etter at Fornebu ble lagt ned og Gardermoen åpnet har trafikken over Torp virkelig tatt av. Å reise via Gardermoen er fire ganger så dyrt som via Torp for enkelte bedrifter i nærområdet.

Fra før flyr Widerøes og Ryanair fra Torp, og i løpet av neste år starter SAS en rute derfra til København. Braathens bekrefter at de har planer om å bruke Torp, men vil ikke si når. Belgiske Sabena skal ha planene klare for flere daglige avganger til Brussel, skriver Aftenposten.

Det er planlagt investeringer på Sandefjord Lufthavn Torp for 160 millioner kroner de neste fire årene. Nytt kontrolltårn, ny taksebane, utvidelse av terminalbygget og nytt parkeringshus står på ønskelisten.

(NTB)