Stor trafikkulykke etter at Porsche-fører (54) kjørte over i motsatt kjørefelt

Flere skadd - en av de møtende bilene landet på taket.

FLERE SKADD: Flere personer ble skadd da en Porsche kjørte over i feit kjørefelt. Foto: Gfoto.no
FLERE SKADD: Flere personer ble skadd da en Porsche kjørte over i feit kjørefelt. Foto: Gfoto.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trafikken på E18 i Vestfold sto i flere timer i dag etter en stor trafikkulykke i Larvik.

- Årsaken er foreløpig ukjent, en bil kommet over i motsatt kjøreretning og kollidert med andre biler. En av de møtende bilene landet på taket, opplyser operasjonsleder Merete Kvaal Martinsen.

Martinsen bekrefter overfor Dagbladet at det var en Porsche som kjørte over i feil kjørefelt. En Renault kom i mot, og en Peugeot bak Porschen, og de to kjørte ifølge politiet i hverandre.

Høy hastighet Hun opplyser at jourhavende politijurist har besluttet midlertidig beslag av førerkort og utvidet prøve av Porsche-føreren - en 54 år gammel mann. Politiet meldte først at han var 61 år, men overfor Dagbladet opplyser de at 54 er korrekt alder.

- Porsche-føreren er 54. I en Renault som kom i mot var det to menn fra Lardal - begge i midten av 50-åra, mens føreren av Peugeoten som kom bak er slutten av 30-åra og fra Skien, sier operasjonsleder Kjetil Lindahl i Vestfold-politiet til Dagbladet.

Han bekrefter at Porschen er en leasingbil.

- Vi har fratatt siktede førerkortet på bakgrunn av opplysninger om at bilen har kjørt i høy hastighet og over i feil kjørefelt, opplyser politiadvokat Ann Britt Bachstrøm til Dagbladet.

Havnet på taket Til sammen fire personer var involvert i ulykken.

Tre av dem, inkludert føreren av Porschen, var fredag ettermiddag fraktet til sykehus. En 54-åring som satt i Renaulten ble fløyet med luftambulanse til Ullevål, og sykehuset opplyser at mannen er alvorlig skadd. En annen ble kjørt med ambulanse til sykehuset i Skien, og føreren av Porschen ble sendt til Telemark sentralsykehus

En av bilene skal ha havnet på taket.

FRATATT FØRERKORTET: Føreren av denne bilen har blitt fratatt førerkortet. Foto: Gfoto.no
FRATATT FØRERKORTET: Føreren av denne bilen har blitt fratatt førerkortet. Foto: Gfoto.no Vis mer