TUNGVEKTER: Saltvannskrokodiller, som trives best i tropiske farvan, kan svømme lange strekninger for å finne et nytt habitat. Den kan bli over 7 meter lang, og kan være ekstremt farlige for folk. Bildet er av den fem meter lange, og 700 kilo tunge saltvannskrokodillen «Rex» fra Sydney Akvarium i Australia. Foto Reuters/Scanpix
TUNGVEKTER: Saltvannskrokodiller, som trives best i tropiske farvan, kan svømme lange strekninger for å finne et nytt habitat. Den kan bli over 7 meter lang, og kan være ekstremt farlige for folk. Bildet er av den fem meter lange, og 700 kilo tunge saltvannskrokodillen «Rex» fra Sydney Akvarium i Australia. Foto Reuters/ScanpixVis mer

Stor trebit stengte strender

Krokodille-frykten over i Den engelske kanal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det ble stor oppstandelse da flere vitner hevdet å ha sett en stor krokodille i Den engelske kanal, like ved turistbyen Bologne sur Mar i Frankrike før helgen.

Selv om mange satte store spørsmålstegn ved vitneobservasjonene, tok myndighetene ingen sjanser
Strender ble stengt og røde flagg ble heist for å advare mot svømming.

Ifølge den engelske avisen «The Independent», som i likhet med andre engelske medier har engasjert seg i historien, skal det være en stor flytende trebit som har blitt forvekslet med en krokodille.

Og når en zoolog også fastslår at en saltvannskrokodille ikke overlever i kaldere vann enn 19 grader, og badetemperaturene ved Bolognes strender er 17 grader, så kan alle puste lettet ut og hoppe i sjøen igjen.